ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φιλιππίνες: Η στιγμή που ραδιοφωνικός παρουσιαστής εκτελείται κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής

Ο δολοφόνος προσποιήθηκε τον ακροατή για να μπει στο στούντιο

Φιλιππίνες: Η στιγμή που ραδιοφωνικός παρουσιαστής εκτελείται κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής

Ένας ραδιοφωνικός παρουσιαστής στις νότιες Φιλιππίνες δολοφονήθηκε την ώρα που έκανε την εκπομπή του μέσα στο στούντιο.

Την επίθεση παρακολούθησαν άνθρωποι που εκείνη τη στιγμή παρακολουθούσαν την εκπομπή ζωντανά στο Facebook.

Ο ένοπλος εισήλθε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Juan Jumalon, ενός επαρχιακού παρουσιαστή ειδήσεων, γνωστού και ως DJ Johnny Walker, προσποιούμενος τον ακροατή. Στη συνέχεια τον πυροβόλησε δύο φορές κατά τη διάρκεια της ζωντανής πρωινής εκπομπής στην πόλη Calamba στην επαρχία Misamis Occidental.

Ο δράστης άρπαξε το χρυσό περιδέραιο του θύματος πριν διαφύγει με μοτοσικλέτα μαζί με έναν συνεργό που τον περίμενε έξω. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για να βρουν τον δράστη αλλά και για να διαπιστωθούν τα κίνητρα του δολοφόνου.

Ο ύποπτος που έχει δώσει η αστυνομία

Η αστυνομία του Misamis Occidental έδωσε στη δημοσιότητα το πρόσωπο ενός από τους υπόπτους.

https://twitter.com/cnnphilippines/status/1721380570574323777?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1721380570574323777%7Ctwgr%5E566326b3af6711db663019883e91cf4d0619161a%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1432237%2Ffilippines-radiofonikos-parousiastis-ektelestike-kata-ti-diarkeia-zodanis-ekpobis-video%2F

Επικίνδυνο μέρος για τους δημοσιογράφους οι Φιλιππίνες

Οι Φιλιππίνες θεωρούνται εδώ και χρόνια ως ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο για τους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος Ferdinand Marcos Jr καταδίκασε το περιστατικό και διέταξε την αστυνομία να εντοπίσει και να συλλάβει τον δολοφόνο και τον συνεργό του.

«Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων δεν θα γίνουν ανεκτές στη δημοκρατία μας και όσοι απειλούν την ελευθερία του Τύπου θα αντιμετωπίσουν τις πλήρεις συνέπειες των πράξεών τους», ανέφερε ο Marcos σε δήλωσή του.

Η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων των Φιλιππίνων ανέφερε ότι ο Jumalon ήταν ο 199ος δημοσιογράφος που δολοφονείται στη χώρα από το 1986, χρονιά που η δημοκρατία επέστρεψε στη χώρα.

«Η επίθεση είναι ακόμη πιο καταδικαστέα καθώς συνέβη στο ίδιο το σπίτι του Jumalon, το οποίο χρησιμοποιούσε και ως ραδιοφωνικό σταθμό».

Βίντεο από την επίθεση δείχνει τον 57χρονο Jumalon να σταματά και να κοιτάζει προς τα πάνω πριν ακουστούν δύο πυροβολισμοί. Γέρνει πίσω στην καρέκλα του, ενώ η μουσική συνεχίζει να παίζει. Ο άτυχος άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ο δράστης δεν φαίνεται στο livestream του Facebook και η αστυνομία δήλωσε ότι ελέγχει αν οι κάμερες ασφαλείας που είναι εγκατεστημένες στο σπίτι και στις ιδιοκτησίες των γειτόνων του κατέγραψαν κάτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2009, μέλη μιας ισχυρής πολιτικής φατρίας και συνεργάτες τους πυροβόλησαν 58 άτομα, μεταξύ των οποίων 32 εργαζόμενους σε μέσα ενημέρωσης. Ήταν η φονικότερη μεμονωμένη επίθεση κατά δημοσιογράφων στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.