Έρχεται «βαρύς» χειμώνας. Στις τσέπες μας...

Flydubai: «Σκοτώστε με» φώναζε ο δράστης μέσα στο πιλοτήριο

Η δραματική επέμβαση

Flydubai: «Σκοτώστε με» φώναζε ο δράστης μέσα στο πιλοτήριο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Νέα στοιχεία για τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν μέσα σε πτήση της Flydubai, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο το πλήρωμα κατάφερε να ακινητοποιήσει τον δράστη, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μιλώντας στο Fox News.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον άμεσο αυτοσχεδιασμό των μελών του πληρώματος, τα οποία χρειάστηκε να δράσουν υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη καταστροφή.

Το καλώδιο των ακουστικών

Όπως περιέγραψε ο Νετανιάχου, το πλήρωμα κατάφερε να ακινητοποιήσει τον δράστη και να του δέσει τα χέρια χρησιμοποιώντας ακόμη και το καλώδιο από τα ακουστικά που υπήρχαν στο πιλοτήριο.

«Τον ακινητοποίησαν. Έπρεπε να του δέσουν τα χέρια, οπότε χρησιμοποίησαν το καλώδιο από τα ακουστικά στο πιλοτήριο. Μιλάμε για καθαρό αυτοσχεδιασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την περιγραφή του, τα μέλη του πληρώματος κατάφεραν να του περάσουν πλαστικές χειροπέδες, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα μπορούσε να κινηθεί ξανά και να θέσει σε κίνδυνο την πτήση.

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν ιδιαίτερα έντονες. Ενώ ο άνδρας βρισκόταν δεμένος στο δάπεδο, άρχισε να φωνάζει προς το πλήρωμα.

«Φώναζε “σκοτώστε με, σκοτώστε με”», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε μέσα στο αεροσκάφος.

«Στόχος του να ρίξει το αεροσκάφος»

Ο Νετανιάχου εκτίμησε ότι η συμπεριφορά του δράστη έδειχνε πως υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια της πτήσης.

«Είναι σαφές ότι είχε αυτοκτονικές τάσεις, αυτό δεν τίθεται καν υπό αμφισβήτηση. Μοιάζει εξαιρετικά πιθανό ότι ο σκοπός του ήταν να ρίξει το αεροπλάνο», ανέφερε.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, η άμεση αντίδραση των μελών του πληρώματος ήταν καθοριστική για την ακινητοποίηση του άνδρα. Η χρήση του καλωδίου των ακουστικών και στη συνέχεια των πλαστικών χειροπεδών δείχνει τον αυτοσχεδιασμό που απαιτήθηκε μέσα στο πιλοτήριο, την ώρα που η πτήση βρισκόταν σε εξέλιξη.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.