ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

FSB: «Εντοπίστηκαν ίχνη εκρηκτικών σε πλοίο προς την Ρωσία»

Το πλοίο άλλαξε το όνομά του ενώ βρισκόταν στο τουρκικό λιμάνι της Τούζλα νωρίτερα αυτό το μήνα

FSB: «Εντοπίστηκαν ίχνη εκρηκτικών σε πλοίο προς την Ρωσία»

Ιχνη εκρηκτικών ανακάλυψε την Δευτέρα 24 Ιουλίου, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας της Ρωσίας (FSB), σε πλοίο που έπλεε από την Τουρκία προς το λιμάνι του Ροστόφ-ον-Ντον για να πάρει σιτηρά, σύμφωνα με το Reuters.

Το επίσημο ρωσικό πρακτορείο, επικαλούμενο την FSB, αναφέρει ότι το πλοίο είχε ελλιμενιστεί στο ουκρανικό λιμάνι Chilia τον Μάιο και θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί για την παράδοση εκρηκτικών στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μια εβδομάδα μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία που επέτρεπε στην Ουκρανία να εξάγει σιτηρά από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

«Στις 22 Ιουλίου, στο αμπάρι ενός ξένου φορτηγού πλοίου που ήταν καθ’ οδόν από την Τουρκία στο λιμάνι του Ροστόφ-ον-Ντον για να φορτώσει σιτηρά, βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών – δινιτροτολουόλιο και τετρύλιο.

Ενδείξεις παρεμβολής εντοπίστηκαν επίσης στα δομικά μέρη του πλοίου», ανέφερε η FSB σε δήλωση στην TASS.

Σύμφωνα με την FSB, το πλοίο άλλαξε το όνομά του ενώ βρισκόταν στο τουρκικό λιμάνι της Τούζλα νωρίτερα αυτό το μήνα και αντικατέστησε το πλήρωμά του, το οποίο αποτελούνταν από 12 Ουκρανούς υπηκόους.

«Αυτές οι συνθήκες μπορεί να υποδηλώνουν τη δυνατότητα χρήσης του ξένου πολιτικού πλοίου για την παράδοση εκρηκτικών στην Ουκρανία», σύμφωνα με την FSB.

Το πλοίο, το οποίο δεν κατονομάστηκε, επιθεωρήθηκε στο στενό του Κερτς και του απαγορεύτηκε να συνεχίσει το ταξίδι του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέχεια, απέπλευσε από τα ρωσικά ύδατα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.