ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Γαλλία: Έκρυθμη και πάλι η κατάσταση σε Μασσαλία και Λιόν – Μεγάλες πορείες στο Παρίσι

Δύσκολη και η αποψινή νύχτα σε όλη τη χώρα

Γαλλία: Έκρυθμη και πάλι η κατάσταση σε Μασσαλία και Λιόν – Μεγάλες πορείες στο Παρίσι

Σχεδόν 45.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες είναι ξανά επί ποδός στη Γαλλία απόψε, νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή, για να αντιμετωπίσουν τις ταραχές στη χώρα που ξέσπασαν μετά τον θάνατο του εφήβου Ναέλ, κοντά στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν.

Στη Μασσαλία, στη νοτιοανατολική Γαλλία, και στη Λιόν, στην κεντροανατολική, οι μεγαλύτερες πόλεις που επλήγησαν το βράδυ της Παρασκευής, η κατάσταση είναι πάλι τεταμένη όπως και στο ίδιο το Παρίσι.

Τελευταίες εξελίξεις

  • Η Ομάδα Ταχείας Αντίδρασης προσπαθεί να κάνει έφοδο σε τοπικούς ταραχοποιούς στα προάστια του Παρισιού. Η επέμβαση δεν ήταν απολύτως επιτυχής.
  • Το δημαρχείο Persan Beaumont, περιοχή του Παρισιού λεηλατήθηκε και κάηκε.
  • Μάχες  “χαρακωμάτων”  μεταξύ μονάδων της FDO και ταραχοποιών στο Colombes όπου εναλλάσσονται σφαίρες από καουτσούκ και χειροβομβίδες.
  • Ένας περαστικός εντοπίστηκε να δέχεται επίθεση από μασκοφόρους ταραχοποιούς στους δρόμους του Μπορντό, στη νοτιοδυτική Γαλλία
  • Το CNews, το οποίο είναι ένα κανάλι κοντά στην αστυνομία, αποκαλεί απόψε «νέο κύμα βίας», απορρίπτοντας έτσι το κυβερνητικό διήγημα για αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Σε Μασσαλία, Λυών, Σεντ Ετιέν σταμάτησαν από νωρίς οι δημόσιες συγκοινωνίες και τα καταστήματα κατέβασαν ροά.

Στη Μασσαλία, η δημόσια συγκοινωνία σταμάτησε στις 18:00. Τα υπεραστικά δίκτυα σταμάτησαν στις 3:30 μ.μ., όπως και η αυτοεξυπηρέτηση ποδηλάτων και οι 35 χώροι στάθμευσης που διαχειρίζεται η μητρόπολη της Μασσαλίας. Στο Σεντ Ετιέν, οι δημόσιες συγκοινωνίες διακόπηκαν στις 2 το μεσημέρι, ενώ οι έμποροι κλήθηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους».

Στο Παρίσι, στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, τα δημόσια μέσα μεταφοράς τράβηξαν χειρόφρενο από τις 9 το βράδυ.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν αναγκάστηκε να αναβάλει την επίσημη επίσκεψή του στη Γερμανία και να παραμείνει στο Παρίσι, ενώ η γαλλική κυβέρνηση επιχειρεί με σειρά κατασταλτικών μέτρων να βάλει φρένο στα επεισόδια που έχουν εξαπλωθεί σε δεκάδες γαλλικές πόλεις.

Ο Γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης Ερίν Ντιπόν Μορετί έκανε σήμερα το απόγευμα νέες ανακοινώσεις και προειδοποίησε τους γονείς των ανηλίκων με 2 χρόνια φυλακή και πρόστιμο 30.000 ευρώ στην περίπτωση που τα παιδιά τους συλληφθούν κατά τη διάρκεια επεισοδίων!

Το  κύμα της οργής πυροδοτείται ουσιαστικά από τους νέους και ότι από τις 1.300 συλλήψεις που έγιναν την Παρασκευή το 30% των συλληφθέντων ήταν ανήλικοι ηλικίας 14 έως 17 ετών, αλλά το υπόλοιπο 70% άτομα μεγαλύτερα των 17 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.