Γαλλία: Στους 740.000 οι διαδηλωτές στις σημερινές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Νέα επεισόδια στην γαλλική πρωτεύουσα

Γαλλία: Στους 740.000 οι διαδηλωτές  στις σημερινές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Δεν έχουν τέλος οι κινητοποιήσεις κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης στη Γαλλία και σύμφωνα με τους υπολογισμούς σχεδόν 740.000 διαδηλωτές βγήκαν σήμερα στους δρόμους από τους οποίους 93.000 στο Παρίσι, για τη 10η ημέρα η οποία σημαδεύτηκε πάντως από μειωμένη συμμετοχή  σε σχέση με τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στις 23 Μαρτίου, την προηγούμενη ημέρα διαδηλώσεων, σχεδόν 1,09 εκατ. πολίτες συμμετείχαν στις πορείες διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, από τους οποίους 119.000 στο Παρίσι, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Το συνδικάτο CGT κάνει λόγο σήμερα για 450.000 διαδηλωτές στο Παρίσι, αριθμός μικρότερος σε σύγκριση με την προηγούμενη κινητοποίηση.

Στο μεταξύ συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και μιας ομάδας αποτελούμενης από εκατοντάδες ανθρώπους σημειώθηκαν σήμερα στο Παρίσι στην κεφαλή της διαδήλωσης διαμαρτυρίας κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι δυνάμεις της τάξης παρενέβησαν για να διαλύσουν ταραξίες, ορισμένοι από τους οποίους λεηλάτησαν ένα κατάστημα και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου. Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανακοίνωσε ότι έγιναν 22 συλλήψεις.

Ορισμένοι, ντυμένοι στα μαύρα και με τα πρόσωπα καλυμμένα λεηλάτησαν ένα κατάστημα, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων ή ψήλωσαν κάγκελα περίφραξης από δημόσιους χώρους λίγο πριν από την άφιξη της διασυνδικαλιστικής πομπής στην Πλας ντε λα Νασιόν, το τέλος της διαδήλωσης.

Οι δυνάμεις της τάξης έριξαν δακρυγόνα για να “διαλύσουν το μπλοκ”, να επιτρέψουν “την επέμβαση των πυροσβεστών” και να “διευκολύνουν την πομπή να προχωρήσει”, ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού.

Συνολικά 10.000 έλεγχοι έγιναν περιμετρικά της διαδήλωσης, πρόσθεσε η αστυνομική διεύθυνση.

Τουλάχιστον σε δύο τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από “street medics” (εθελοντές διασώστες), σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο ένας, είχε τις αισθήσεις του, είχε τραυματιστεί στο κεφάλι, ο άλλος που φορούσε ένα περιβραχιόνιο με το διακριτικό “PRESS” είχε ένα επιφανειακό τραύμα στο πόδι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ζεράρ Νταρμανέν, 13.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες — εκ των οποίων 5.500 στο Παρίσι — κινητοποιήθηκαν για την 10η ημέρα διαμαρτυρίας κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, μια “πρωτοφανής” δύναμη, όπως τη χαρακτήρισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.