ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γάλλος υπουργός στρατιωτικών: Τα πρώτα AMX-10 RC έχουν παραδοθεί στην Ουκρανία – Έχουν λάβει μέρος σε μάχες

Επιβεβαίωση Pronews.gr

Γάλλος υπουργός στρατιωτικών: Τα πρώτα AMX-10 RC έχουν παραδοθεί στην Ουκρανία – Έχουν λάβει μέρος σε μάχες

Ο Γάλλος υπουργός Στρατιωτικών  Σεμπαστιέν Λεκόρνου ανέφερε ότι τα πρώτα τεθωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα AMX-10 RC, κοινώς γνωστά ως τροχοφόρα άρματα μάχης, έφτασαν στην Ουκρανία.

«Τα θωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης AMX-10 RC, που υποσχέθηκε η Γαλλία στις αρχές Ιανουαρίου, «μόλις έφτασαν στην Ουκρανία», ανακοίνωσε ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων, Σεμπαστιέν Λεκόρνου, ενώπιον της Επιτροπής Άμυνας της Εθνοσυνέλευσης πριν από λίγες ημέρες.

«Κάποια έχουν ήδη πάει στην πρώτη γραμμή», είπε, χωρίς να δώσει τον αριθμό των οχημάτων που παραδόθηκαν, επιβεβαιώνοντας όμως έτσι και το Pronews.gr που πρώτο έγραψε ότι τα συγκεκριμένα οχήματα συμμετείχαν στην επίθεση των Ουκρανών νότια της Ζαπορίζια.

Το AMX-10 RC είναι ένα τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα κατασκευής Giat, που χρησιμοποιείται συνήθως για αναγνώριση και υποστήριξη πυρός οπλισμένο με πυροβόλο 105 χλστ.

Το 6×6 AMX-10 RC είναι εξοπλισμένο με σύστημα υδροπνευματικής ανάρτησης, ενώ ένας αποσβεστήρας κραδασμών είναι τοποθετημένος σε κάθε  τροχό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.