Τώρα, εμένα γιατί αντί να μου μυρίζει άνοιξη μου «μυρίζουν» εκλογές;

Γερμανία: Σφαγή από ισλαμική τρομοκρατική επίθεση στο Μαγδεμβούργο

Όλαφ Σολτς: «Νομίζω ότι θα έχουμε χειρότερα νέα σε ότι αφορά τους νεκρούς»

Γερμανία: Σφαγή  από ισλαμική τρομοκρατική επίθεση  στο Μαγδεμβούργο

Σαουδάραβας 50 ετών και φανατικός μουσουλμάνος είναι ο δράστης της σημερινής σφαγής στην χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μαγδεμβούργο, όταν έπεσε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε επάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος.

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι επρόκειτο για Σύρο αλλά τώρα οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε σαουδαραβικό διαβατήριο.

Κατά πληροφορίες είχε νοικιάσει το όχημα λίγες ώρες πριν από την επίθεση ότι στο κάθισμα του συνοδηγού βρέθηκε μια αποσκευή.

Ο χώρος αμέσως αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να γίνει έρευνα και για εκρηκτικά, λόγω και του ύποπτου αντικειμένου μέσα στο όχημα.

Τα σωστικά συνεργεία έστησαν στην αγορά σκηνές για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες.

Το Μαγδεβούργο είναι μια πόλη 240.00 κατοίκων δυτικά του Βερολίνου και πρωτεύουσα του κρατιδίου της Σαξονίας-Άνχαλτ.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς εξέφρασε το φόβο ότι οι νεκροί από την επίθεση θα ξεπεράσουν τους έντεκα, όπου είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός.

«Οι αναφορές από το Μαγδεμβούργο προμηνύουν τα χειρότερα. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους. Είμαστε στο πλευρό τους και στο πλευρό του λαού του Μαγδεμβούργου. Ευχαριστώ τους αφοσιωμένους διασώστες σε αυτές τις δύσκολες ώρες», έγραψε ο Ο.Σολτς.

Ο Έλον Μασκ ο οποίος πριν ελάχιστες ώρες είχε κάνει ανάρτηση λέγοντας ότι μόνο το AfD μπορεί να σώσει πλέον τη Γερμανία, προκαλώντας την αντίδραση του Γερμανού Καγκελάριου, αποκάλεσε την επίθεση μαζική δολοφονία.

Αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, λένε ότι το αυτοκίνητο, μία BMW μαύρου χρώματος, έπεσε στις 19:04 της Παρασκευής πάνω στο πλήθος που βρισκόταν στην πλατεία μπροστά στο δημαρχείο.

Βίντεο σε μέσα κοινωνικά δικτύωσης δείχνουν ένα αυτοκίνητο που έπεσε με πολύ μεγάλη ταχύτητα πάνω στο πλήθος και τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος από το σημείο. Το αυτοκίνητο διένυσε τουλάχιστον 400 μέτρα μέσα στην αγορά.

Στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης οι αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι το αυτοκίνητο του δράστη, αφού πέρασε τα προστατευτικά, έπεσε σε σημείο της αγοράς με πολλές οικογένειες. Προσθέτουν ότι ο οδηγός οδηγούσε κάνοντας ζιγκ ζαγκ.

Πολλοί κατάφεραν να πηδήξουν στο πλάι και να σωθούν κλάσματα δευτερολέπτου πριν τους παρασύρει το όχημα. Ο κάτοχος ενός πάγκου με φαγητό στην αγορά είπε ότι το αυτοκίνητο ξυστά από τον πάγκο με τα μπέργκερ.

Όταν προσπάθησε ο οδηγός να κάνει αναστροφή, ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς και συνελήφθη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.