ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γερμανία: Συνελήφθη 29χρονος που σκόπευε να επιτεθεί σε συγκέντρωση υπέρ του Ισραήλ

Σχεδίαζε να ρίξει φορτηγό σε πλήθος σε διαδήλωση στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Γερμανία: Συνελήφθη 29χρονος που σκόπευε να επιτεθεί σε συγκέντρωση υπέρ του Ισραήλ

Οι γερμανικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 29χρονου τζιχαντιστή στο Ντούισμπουργκ, την Τρίτη, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, καθώς σχεδίαζε επίθεση με φορτηγό σε συγκέντρωση υπέρ του Ισραήλ.

Μια ξένη υπηρεσία πληροφοριών φέρεται να έδωσε στους Γερμανούς ερευνητές την πληροφορία για τον 29χρονο με το ψευδώνυμο “Οσάμα, ο Γερμανός”

Σύμφωναμε τη Bild, το 2017 είχε καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλακή για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος.

O 29χρονος (Ταρίκ Σ.) φέρεται να σκόπευε να οδηγήσει το φορτηγό σε πλήθος που θα είχε συγκεντρωθεί σε διαδήλωση στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία για να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Η τρομοκρατική επίθεση του ισλαμιστή των Βρυξελλών φαίνεται ότι είχε επίδραση στον δράστη του Ντούισμπουργκ. Ο Τάρικ Σ. «σε αυτό το πλαίσιο επαίνεσε τον εισβολέα των Βρυξελλών και εμπνεύστηκε από τις ενέργειές του στις 16 Οκτωβρίου 2023».

Ο ύποπτος για τρομοκρατία πρόκειται να ανακριθεί και το διαμέρισμά του να ερευνηθεί. Οι ερευνητές θέλουν να βρουν περαιτέρω στοιχεία για τον σχεδιασμό της επίθεσης στο διαμέρισμα, ενώ πρέπει επίσης να διευκρινίσουν αν ο ισλαμιστής ήθελε να δράσει μόνος του ή έχει συνεργούς.

Σημειώνεται ότι το Ισλαμικό Κράτος απηύθυνε κάλεσμα σε υποστηρικτές του να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, μέσω βίντεο – που δημοσιοποιήθηκε σε προπαγανδιστικό κανάλι της τζιχαντιστικής οργάνωσης – στο οποίο διακρίνεται μεταξύ άλλων ο τρομοκράτης των Βρυξελλών, Αμντεσλάμ Λασουέντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.