Ο στρατός της Βραζιλίας «εξοπλίζεται»

Ο κεντροαριστερός βουλευτής Ελίας Βαζ της Βραζιλίας, ο οποίος μετά το σάλο που δημιούργησε φέρνοντας στο φως τις κυβερνητικές δαπάνες για την αγορά χιλιάδων χαπιών Viagra για τον βραζιλιάνικο Στρατό, συνέχισε τις πιπεράτες αποκαλύψεις.

Όπως είπε το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, αγόρασε 60 σιλικονένια εμφυτεύματα πέους με κόστος μεταξύ 50.000 και 60.000 ρεάλ (περίπου 10.600 έως 12.800 δολάρια) το καθένα, για τρία διαφορετικά στρατιωτικά νοσοκομεία.

Ο Βαζ είπε ότι τα στοιχεία των δημοσίων δαπανών δείχνουν ότι ο βραζιλιάνικος στρατός πλήρωσε για τα 60 προσθετικά πέους συνολικά 3,5 εκατομμύρια βραζιλιάνικα ρεάλ, ή 748.681 δολάρια, από το 2020.

«Ο λαός της Βραζιλίας δεν βρίσκει φάρμακα στα κέντρα υγείας, όμως μια συγκεκριμένη ομάδα (ανθρώπων) παίρνει εξαιρετικά ακριβά εμφυτεύματα», κατήγγειλε ο Βραζιλιάνος βουλευτής.

Σε δήλωση που έγινε στο G1 Globo, ένα τοπικό ειδησεογραφικό μέσο, ο βραζιλιάνικος Στρατός είπε ότι είχε αγοράσει μόνο τρία από τα προσθετικά το 2021 και τα χρησιμοποίησε για ασθενείς υπό το ταμείο υγείας του στρατού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα άλλα προσθετικά που αναφέρονται στα δεδομένα αντιπροσώπευαν μια εκτίμηση για τις τιμές των εμφυτευμάτων», ανέφερε στη δήλωσή του, αλλά δεν έκανε λόγο για αγορές εμφυτευμάτων πέους το 2020.