ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Η Αργεντινή ξεκίνησε τον επαναπατρισμό πάνω από 1.200 υπηκόων της από το Ισραήλ

Επτά πολίτες της Αργεντινής σκοτώθηκαν και άλλοι 15 αγνοούνται, από την επίθεση της Χαμάς

Η Αργεντινή ξεκίνησε τον επαναπατρισμό πάνω από 1.200 υπηκόων της από το Ισραήλ

Η Αργεντινή, ξεκίνησε χθες Τρίτη (10/10) επιχείρηση επαναπατρισμού 1.200 και πλέον υπηκόων της από το Ισραήλ, με την αποστολή του πρώτου στρατιωτικού αεροσκάφους Hercules C-130 στο Τελ Αβίβ.

«Θα γίνονται τρεις πτήσεις την ημέρα για την εσπευσμένη απομάκρυνση των Αργεντινών στον κατάλογο 1.246 πολιτών που υπέβαλαν σχετικές αιτήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών», εξήγησε ο υπουργός Άμυνας Χόρχε Ταγιάνα.

Το πρώτο Hercules C-130 θα μεταφέρει πάνω από 200 ανθρώπους κάθε φορά από το Τελ Αβίβ στη Ρώμη. Από εκεί, θα τους παραλαμβάνουν αεροσκάφη του δημόσιου αερομεταφορέα, της εταιρείας Aerolineas Argentinas, εξήγησε η κυβέρνηση στο Μπουένος Άιρες.

Μετά την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στην επικράτεια του Ισραήλ με ορμητήριο τη Λωρίδα της Γάζας, η κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες έχει επιβεβαιώσει πως επτά πολίτες της Αργεντινής σκοτώθηκαν και άλλοι 15 αγνοούνται.

«Είναι δύσκολο να λάβουμε πληροφορίες» για την τύχη των αγνοούμενων πολιτών της χώρας, την ώρα που η ισραηλινή κυβέρνηση προσπαθεί «να σώσει ζωές», σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, ο Σαντιάγο Καφιέρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η γειτονική Ουρουγουάη ανακοίνωσε επίσης πως στέλνει στρατιωτικό αεροσκάφος στο Τελ Αβίβ για να επαναπατρίσει 77 υπηκόους της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.