ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Η Αθήνα είναι από τις πιο επικίνδυνες πόλεις του κόσμου για να ζεις

Ποιες άλλες πόλεις είναι στην λίστα

Η Αθήνα είναι από τις πιο επικίνδυνες πόλεις του κόσμου για να ζεις

Θεωρείς ότι η Αθήνα είναι μια ασφαλής πόλη σε σχέση με τις υπόλοιπες της Ελλάδας; Είναι ένα μέρος ανάμεσα σε πρωτεύουσες που μπορεί να υπερηφανεύεται για την ασφάλεια που προσφέρει στους κατοίκους της;

Καθένας έχει τη γνώμη του αλλά καλό είναι να μιλήσουν οι αριθμοί και συγκεκριμένα η έρευνα της Numbeo που ξεχώρισε τις πιο καλές πόλεις για να ζει κανείς. Ανάμεσα στους παράγοντες που εξετάζει η έρευνα αυτή είναι και η προσωπική ασφάλεια.

Με βάση τα στοιχεία της ίδιας λίστας αναφέρει και ποιες πόλεις είναι περισσότερο ασφαλείς από τις άλλες, λαμβάνοντας υπόψη την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση σε κάθε χώρα, τις σχέσεις με τις άλλες χώρες καθώς, τα επίπεδα εγκληματικότητας και διαφθοράς, την εσωτερική σταθερότητα και την επιβολή του νόμου.

Η προσωπική ασφάλεια είναι ένας από τους παράγοντες – κλειδί για να ζήσει κανείς σε μία πόλη. Κάθε χρόνο η Numbeo συστήνει μία λίστα ποιότητας ζωής που δείχνει τις πιο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο.

Η Numbeo μελέτησε 416 πόλεις σε όλον τον κόσμο και έφτιαξε μία λίστα με τις πιο ασφαλείς για τους πολίτες που ζουν και εργάζονται σε αυτές. Που είναι όμως η Αθήνα σε αυτή την φημισμένη λίστα;

Ποια είναι η θέση μας σαν πόλη όσο αφορά την ασφάλεια; Σημαντικοί παράγοντες λογίζονται: η κυβερνοασφάλεια, η σταθερότητα του συστήματος υγείας, οι υποδομές, η προσωπική ασφάλεια, καθώς και η περιβαλλοντική ασφάλεια.

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πιο πάνω από την Αθήνα στη λίστα όσο αφορά την ασφάλεια. Συγκεκριμένα την βρίσουμε στην 286η θέση.

Οι Βρυξέλλες στο Βέλγιο βρίσκονται χαμήλά σχετικά με άλλες χρονιές. Έχει πέσει στην 294η θέση.

Το εκπληκτικό είναι πως το Μεντεγίν της Κολομβίας (μία από τις πιο φημισμένες για την βία και το έγκλημα πόλεις του κόσμου) πλέον είναι πιο ασφαλής από την Αθήνα.

Η Αθήνα βρίσκεται πολυ χαμηλά σε ασφάλεια και αυτό είναι αρκετά λυπηρό αν κρίνει κανείς πόσο τουρισμό έχει. Βρίσκεται στην 313η θέση στη λίστα. photo

Σύνολο έχουμε στη λίστα 416 χώρες με πιο ασφαλή πόλη το Άμπου Ντάμπι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.