
Η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σανάε Τακαΐτσι αναμένεται να ανακοινώσει τη συμμετοχή της χώρας στο αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας «Χρυσός Θόλος».
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η πλευρά του Τόκιο, η κ. Τακαΐτσι θα συζητήσει το σχέδιο με τον Ντόναλντ Τραμπ την ερχόμενη Πέμπτη 19 Μαρτίου στην Ουάσιγκτον.
Σκοπός είναι η κοινή ανάπτυξη όπλων αναχαίτισης και δορυφόρων για την αντιμετώπιση υπερηχητικών οχημάτων ολίσθησης.
«Η Ιαπωνία ενισχύει τις αμυντικές της δυνατότητες και οι στρατιωτικές της δαπάνες έχουν διπλασιαστεί στο 2% του ΑΕΠ.
Η κυβέρνηση ενέκρινε αμυντικές δαπάνες ύψους 9 τρισεκ. γεν για το επόμενο οικονομικό έτος», ανέφερε Ιάπωνας αξιωματούχος σε κρατικό μέσο ενημέρωσης στο πλαίσιο ερώτησης που κλήθηκε να απαντήσει.
Ο «”Χρυσός Θόλος” παρουσιάζεται ως αντιπυραυλική ασπίδα νέας γενιάς και θα προστατεύει προοδευτικά τη χώρα μας από αεροπορικές επιθέσεις οποιουδήποτε εχθρού, με μέρος των συστημάτων αναχαίτισης να βρίσκονται στο διάστημα», είχε αναγγείλει την περασμένη χρονιά ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου Πιτ Χέγκσεθ.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.