ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Λευκορωσία δέχθηκε να φιλοξενήσει ρωσικά τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφός της

Τί ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκορώοσος πρόεδρος

Η Λευκορωσία δέχθηκε να φιλοξενήσει ρωσικά τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφός της

Η Λευκορωσία ανακοίνωσε σήμερα πως αποφάσισε να φιλοξενήσει ρωσικά τακτικά πυρηνικά όπλα, μετά την ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν προ λίγων ημερών, ο οποίος τόνισε ότι «μια τέτοια κίνηση δεν θα παραβίαζε τις διεθνείς συμφωνίες που απαγορεύουν τη διάδοση των πυρηνικών όπλων».

Όπως αναφέρε μάλιστα επί χρόνια δεχόνται πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, για να αλλάξει η χώρα την πολιτική και γεωπολιτική κατεύθυνσή της.

Το λευκορωσικό υπουργείο Εξωτερικών δικαιολόγησε την απόφαση της χώρας να συνεργαστεί με τη Ρωσία με σημερινή δήλωσή του, στην οποία υπογραμμίζει πως το Μινσκ ενεργεί για να προστατευθεί από τη Δύση.

«Τα τελευταία δυόμισι χρόνια, η Δημοκρατία της Λευκορωσίας δεχόταν άνευ προηγουμένου πολιτική, οικονομική και επικοινωνιακή πίεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, καθώς και από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρεται στη δήλωση.

«Μπροστά σ’ αυτές τις συνθήκες και τις θεμιτές ανησυχίες και κινδύνους στη σφαίρα της εθνικής ασφάλειας που προκύπτουν από αυτές, η Λευκορωσία είναι αναγκασμένη να απαντήσει ενισχύοντας τις δυνατότητές της στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Μινσκ υποστηρίζει πως τα ρωσικά πυρηνικά σχέδια δεν αντιβαίνουν στις διεθνείς συμφωνίες για τη μη διάδοση των πυρηνικών, καθώς η ίδια η Λευκορωσία δεν θα ελέγχει τα όπλα αυτά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.