ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η Λιθουανία ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνά της με την απόκτηση ενός συστήματος NASAMS μεσαίου βεληνεκούς

Η σύμβαση που υπεγράφη με τη νορβηγική εταιρεία Kongsberg Defence & Aerospace προβλέπει επίσης τον εκσυγχρονισμό των NASAMS που απέκτησε η Λιθουανία το 2017

Η Λιθουανία ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνά της με την απόκτηση ενός συστήματος NASAMS μεσαίου βεληνεκούς

Η Λιθουανία θα ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνά της με την απόκτηση ενός συστήματος NASAMS μεσαίου βεληνεκούς έναντι 200 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το υπουργείο Άμυνας στο Βίλνιους.

Η σύμβαση που υπεγράφη με τη νορβηγική εταιρεία Kongsberg Defence & Aerospace προβλέπει επίσης τον εκσυγχρονισμό των NASAMS που απέκτησε η Λιθουανία το 2017. Η παράδοση του νέου συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας αναμένεται το 2026.

Το NASAMS (National Advanced Surface to Air Missile System) είναι το πιο ευρέως διαδεδομένο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στους κόλπους του ΝΑΤΟ, όπου η Λιθουανία έχει ενταχθεί από το 2004.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Λιθουανία συνορεύει με τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ και με τη Λευκορωσία, σύμμαχο της Μόσχας. Έχει αυξήσει σημαντικά τις στρατιωτικές της δαπάνες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.