Η Ρωσία βάζει «μπλόκο» στους ιστοτόπους της CIA και του FBI για διάδοση fake news

Δεν υπήρξε άμεσος σχολιασμός από την Ουάσιγκτον ή από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μόσχα

Η Ρωσία βάζει «μπλόκο» στους ιστοτόπους της CIA και του FBI για διάδοση fake news

Η αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι μπλόκαρε τους ιστότοπους της CIA και του FBI, κατηγορώντας τις δύο αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες για διάδοση ψευδών πληροφοριών, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS.

«Η Roskomnadzor απέκλεισε την πρόσβαση σε έναν αριθμό πηγών που ανήκουν σε κρατικές δομές εχθρικών χωρών επειδή διαδίδουν υλικό που στοχεύει στην αποσταθεροποίηση της κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης στην Ρωσία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Roskomnadzor που μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Το πρακτορείο TASS επικαλούμενο την Roskomandzor αναφέρει ότι οι δύο αμερικανικοί ιστότοποι δημοσίευσαν ανακριβές υλικό και πληροφορίες που δυσφημούν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Δεν υπήρξε άμεσος σχολιασμός από την Ουάσιγκτον ή από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μόσχα.

Η Ρωσία έχει καταστήσει ποινικό αδίκημα τη δυσφήμηση των ενόπλων δυνάμεών της, που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και πέντε έτη, ενώ η σκόπιμη διάδοση «ψευδών πληροφοριών» για τον ρωσικό στρατό επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης έως και 15 έτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τότε που η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, η Roskomnadzor έχει αποκλείσει τα περισσότερα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, ορισμένους ξένους ιστότοπους και πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των οποίων το Facebook, το Instagram και το Twitter.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.