ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ινδία: Εξήντα τραυματίες κατά τη διάρκεια παραδοσιακής ταυρομαχίας (βίντεο)

Η κατάσταση των 20 από αυτούς κρίθηκε πιο σοβαρή και οι 11 εξακολουθούν να νοσηλεύονται

Ινδία: Εξήντα τραυματίες κατά τη διάρκεια παραδοσιακής ταυρομαχίας (βίντεο)

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν την Κυριακή (15/1) στην Ινδία στη διάρκεια παραδοσιακής ταυρομαχίας.

Όπως έγινε γνωστό, οι συμμετέχοντες προσπάθησαν να αρπάξουν τα κέρατα ταύρων που απελευθερώθηκαν στους δρόμους και να τους «εξημερώσουν», ανέφερε τη Δευτέρα το πρακτορείο ANI, επικαλούμενο τις κρατικές αρχές.

Δεκάδες συμμετέχοντες στον διαγωνισμό Jallikattu, που ονομάζεται «ινδική ταυρομαχία», εισήχθησαν την Κυριακή σε νοσοκομεία της πόλης Μαντουράι με τραύματα . Η κατάσταση των 20 από αυτούς κρίθηκε πιο σοβαρή και οι 11 εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Δεν υπήρξαν νεκροί.

Ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί στις πόλεις του Ταμίλ Ναντού για δύο ακόμη ημέρες.

Σε αυτά συμμετέχουν 9.700 ταύροι και 5.400 επίδοξοι «δαμαστές».

Η περιβόητη «ινδική ταυρομαχία» Jallikattu είναι ένας θεαματικός διαγωνισμός για τον «δαμασμό» των ταύρων. Η ιστορία αυτής της παράδοσης έχει τουλάχιστον δυόμισι χιλιετίες.

Σε αντίθεση με την ισπανική ταυρομαχία, το Jallikattu δεν είναι μια πάλη μεταξύ ενός άνδρα και ενός ταύρου, αλλά δαμασμός, που θυμίζει κάπως το αμερικανικό ροντέο.

Ο συμμετέχων πρέπει να πιάσει τα κέρατα του ταύρου και με τα δύο χέρια και να τα κρατήσει για ορισμένο χρόνο ή να «καβαλήσει» το ζώο για μια συγκεκριμένη απόσταση.

Οι ταύροι που προορίζονται για το Jallikattu ανταγωνισμό τρέφονται με ειδική διατροφή ώστε να μεγαλώνουν και να δυναμώνουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχουν επίσης περιορίσει τις επαφές με ανθρώπους στο ελάχιστο για να μην συνηθίσουν έναν άνθρωπο και να μην τον αφήσουν να τους πλησιάσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.