ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

ΗΠΑ-Κίνα σε πορεία σύγκρουσης: «Από εργαστήριο στην Γιουχάν ξεκίνησε ο COVID-19» – Η Ουάσιγκτον κατηγορεί το Πεκίνο!

Δεν προήλθε τελικά από νυχτερίδες και… αράχνες - Επίσημη έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας

ΗΠΑ-Κίνα σε πορεία σύγκρουσης:  «Από εργαστήριο στην Γιουχάν ξεκίνησε ο COVID-19» – Η Ουάσιγκτον κατηγορεί το Πεκίνο!

Επιδεινώνονται συνεχώς οι σχέσεις μεταξύ ηΠΑ και Κίνας.

Ώρες μετά την ανακοίνωση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν ότι  θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες αν το Πεκίνο προχωρήσει στην πώληση όπλων στην Ρωσία, το αμερικανικό υπουργείο  Ενέργειας θυμήθηκε ξαφνικά τον κορωνοϊό δείχνοντας ως πιθανότερη αιτία για την διασπορά του ιού κινεζικό εργαστήριο.

https://twitter.com/NadineCleberg/status/1629899874664693763?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1629899874664693763%7Ctwgr%5Ee1b9d001c7d2ddbc12ac46e70b9e8e38073cdabf%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.godlikeproductions.com%2Fforum1%2Fmessage5371197%2Fpg1

Το υπουργείο Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών έγραψε σε μια απόρρητη έκθεση πληροφοριών ότι η πανδημία COVID-19 πιθανότατα μπορεί να εντοπιστεί σε μια διαρροή εργαστηρίου στη Γουχάν της Κίνας, ανέφερε την Κυριακή η Wall Street Journal.

Παρά το γεγονός ότι η θεωρία διαρροής εργαστηρίου αγνοήθηκε ως θεωρία συνωμοσίας από τον Δρ Άντονι Φάουτσι και πολλούς άλλους αξιωματούχους δημόσιας υγείας, τώρα τόσο το FBI όσο και το Τμήμα Ενέργειας δείχνουν  προς την Κίνα.

Το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ προηγουμένως ήταν αναποφάσιστο για την προέλευση του COVID-19, αλλά τώρα λέει ότι η διαρροή του εργαστηρίου της Γουχάν οδήγησε στην πανδημία του COVID-19, είπαν στην  WSJ άτομα που διάβασαν τη διαβαθμισμένη αναφορά.

Υπό τη διακυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, είχε κυκλοφορήσει  μια έκθεση πληροφοριών σύμφωνα με την οποία τρεις ερευνητές που εργάζονταν το 2019 στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν της Κίνας αρρώστησαν τόσο πολύ που νοσηλεύτηκαν.

Ωστόσο, η κινεζική κυβέρνηση συνέχισε να αρνείται οποιαδήποτε θεωρία διαρροής της Γουχάν και προώθησε ένα διήγημα  που υποδηλώνει ότι ο COVID-19 προήλθε εκτός της χώρας.

Η έκθεση για την διαρροή  της Γουχάν παραδόθηκε από το υπουργείο Ενέργειας στον Λευκό Οίκο και βασικά μέλη του Κογκρέσου, ισχυρίζεται η WSJ.

Ένας ομοσπονδιακός αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών επιβεβαίωσε την ενημέρωση, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες πληροφορίες που οδήγησαν στην επανεκτίμηση της προέλευσης του ιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.