ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΗΠΑ: Ψηφίζεται νόμος σε Κογκρέσο και Γερουσία που θα απαγορεύει την πρόσβαση της TN στα πυρηνικά όπλα: Φοβούνται σενάριο «Τerminator»

Στις ταινίες του Τζον Κάμερον η Τεχνητή Νοημοσύνη είχε προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο

ΗΠΑ: Ψηφίζεται νόμος σε Κογκρέσο και Γερουσία που θα απαγορεύει την πρόσβαση της TN στα πυρηνικά όπλα: Φοβούνται σενάριο «Τerminator»

Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί εισήγαγαν τροπολογία που απαγορεύει στην τεχνητή νοημοσύνη (TN) να λαμβάνει αποφάσεις εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων στο πλαίσιο της διαδικασίας πυρηνικής διοίκησης και ελέγχου των ΗΠΑ!

Το νομοσχέδιο εισήχθη στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία ταυτόχρονα. Οι αντιπρόσωποι Ted Lieu, Donald Beyer, Jr. και Ken Buck εισήγαγαν το νομοσχέδιο στη Βουλή, ενώ ο γερουσιαστής Edward Markey εισήγαγε τη συνοδευτική νομοθεσία στη Γερουσία.

Είναι η πρώτη φορά που επισήμως το αμερικανικό πολιτικό σύστημα αναγνωρίζει τον κίνδυνο μία μελλοντική ΑΙ, να δει την Ανθρωπότητα ως ένα είδος εχθρού και να ξεκινήσει έναν πυρηνικό πόλεμο προς εξόντωσή της.

Πρόκειται για ουσιαστική επιβεβαίωση του σεναρίου των ταινιών Terminator του Τζον Κάμερον (που μαζί με τα Conan έκαναν διάσημο τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ) κατά το οποίο κάποια στιγμή στο μέλλον η Τεχνητή Νοημοσύνη Skynet αυτονομήθηκε και θεώρησε την Ανθρωπότητα ως ένα «ιού» και εξαπέλυσε πυρηνικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας.

Η Ρωσία φυσικά απάντησε (στις ταινίες) και η Ανθρωπότητα καταστράφηκε μέσα στον πυρηνικό όλεθρο.

Όπως αναφέρει ο Αμερικανός βουλευτής Τεντ Λιού: «Η ΑΙ είναι καταπληκτική και έχει κάνει τις ζωές μας καλύτερες, μπορεί όμως και να μας σκοτώσει. Όσο έξυπνη κι αν γίνει ποτέ δεν πρέπει να έχει έλεγχο πάνω σε πυρηνικά όπλα.»

Ο νόμος Block Nuclear Launch by Autonomous Artificial Intelligence Act θα κωδικοποιούσε την υπάρχουσα πολιτική του Πενταγώνου που επιβάλλει την ανθρώπινη δράση για την έναρξη οποιασδήποτε πυρηνικής εκτόξευσης και θα απαγόρευε τη χρήση ομοσπονδιακών κεφαλαίων για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε πυρηνικής εκτόξευσης από αυτοματοποιημένα συστήματα.

Οι πυρηνικές εκτοξεύσεις θα απαιτούσαν «ουσιαστικό ανθρώπινο έλεγχο» σύμφωνα με τη νομοθεσία.

«Η τεχνολογία AI αναπτύσσεται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς», δήλωσε ο Lieu.

«Ενώ όλοι προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τον ρυθμό με τον οποίο επιταχύνεται η τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης και ο ρόλος της στην κοινωνία παραμένουν ασαφή.

Είναι δουλειά μας ως μέλη του Κογκρέσου να έχουμε υπεύθυνη προνοητικότητα όταν πρόκειται για την προστασία των μελλοντικών γενεών από πιθανές καταστροφικές συνέπειες».

Μια σύντομη περίληψη του νομοσχεδίου που κυκλοφόρησαν από τους νομοθέτες λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη “δεν υποκαθιστά τον ανθρώπινο έλεγχο και τη νομική κρίση”, τονίζοντας την ανάγκη “να εξασφαλιστούν αυτά τα προστατευτικά κιγκλιδώματα για την προστασία των μελλοντικών γενεών από πιθανές καταστροφικές συνέπειες – και να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει μέλλον στο οποίο ένα ρομπότ μπορεί να εκτοξεύσει ένα πυρηνικό όπλο”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φαίνεται τελικά πως οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας πάντα έχουν κάποια στέρεα βάση όπου στηρίζονται γιατί σχεδόν όλες επιβεβαιώνονται μερικά χρόνια μετά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.