ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: «Ραγίζει καρδιές» το τελευταίο μήνυμα 21χρονου πριν συντριβεί το αεροσκάφος του – «Πείτε στους γονείς μου ότι τους αγαπώ»

Ο νεαρός είχε αγοράσει μόλις πριν από δύο εβδομάδες το αεροσκάφος Cherokee Piper 180

ΗΠΑ: «Ραγίζει καρδιές» το τελευταίο μήνυμα 21χρονου πριν συντριβεί το αεροσκάφος του – «Πείτε στους γονείς μου ότι τους αγαπώ»

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έφεραν στη δημοσιότητα το τελευταίο μήνυμα ενός 21χρονου πιλότου στη Φλόριντα των ΗΠΑ που έχασε τη ζωή του όταν την Τρίτη συνετρίβη το μονοκινητήριο αεροσκάφος Cherokee Piper 180 στο οποίο επέβαινε.

Σύμφωνα με το κανάλι WUFT ο 21χρονος εκλιπαρούσε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να τον βοηθήσουν λόγω της χαμηλής ορατότητας που επικρατούσε στην περιοχή που πετούσε.

«Δεν πιστεύω ότι μπορώ να κρατήσω το αεροπλάνο χωρίς να κατέβω» είπε αρχικά ο νεαρός πιλότος, ο οποίος είχε αγοράσει μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα το αεροσκάφος.

«Χάνω ύψος, πείτε στους γονείς μου ότι τους αγαπώ» ήταν η τελευταία επικοινωνία του 21χρονου με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας πριν να συντριβεί με μεγάλη ταχύτητα .

Σύμφωνα με πληροφορίες το μονοκινητήριο αεροσκάφος είχε απογειωθεί με κανόνες VFR που σημαίνει ότι ο πιλότος θα έπρεπε να μείνει μακριά από περιοχές με νεφώσεις και σε ένα υψόμετρο τουλάχιστον 300 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στον 21χρονο είχε διευκρινιστεί οτι το αεροπλάνο στο οποίο κατευθυνόταν λειτουργούσε με κανόνες IFR, προσγείωση με όργανα και άρα ήταν επικίνδυνο να πετάξει προς τα εκεί.

Λίγο πριν την απογείωση ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας φέρεται να είπε στον νεαρό πιλότο να περιμένει καθώς έβλεπε ότι οι καιρικές συνθήκες γίνονταν καλύτερες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η προκαταρκτική εκτίμηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αρκέστηκε μόνο στο ότι το αεροσκάφος συνετρίβη υπό άγνωστες συνθήκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.