ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΗΠΑ: «Το Ισραήλ δεν μας συμβουλεύτηκε πριν εκδώσει την εντολή εκκένωσης της Γάζας»

Τι δήλωσε ο συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι

ΗΠΑ: «Το Ισραήλ δεν μας συμβουλεύτηκε πριν εκδώσει την εντολή εκκένωσης της Γάζας»

Ο συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, υποστήριξε ότι το Ισραήλ δεν ρώτησε τις ΗΠΑ προτού εκδώσει την εντολή εκκένωσης της Γάζας. 

«Δεν υπήρξε καμία προηγούμενη διαβούλευση για την οποία γνωρίζω προτού ο IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) εκδώσει αυτήν την προειδοποίηση εκκένωσης», δήλωσε ο συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

Οι ΗΠΑ «ανησυχούν» για τις απώλειες αμάχων καθώς εργάζονται «πυρετωδώς» για να ανοίξουν ανθρωπιστικούς διαδρόμους, είπε ο Κίρμπι.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όσοι θέλουν να φύγουν θα έχουν τη δυνατότητα να φύγουν. Και έτσι εργαζόμαστε πολύ σκληρά με τους Ισραηλινούς και τους Αιγύπτιους για να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα ασφαλές πέρασμα από τη νότια Γάζα. Και θέλουμε επίσης να διατηρήσουμε την ικανότητα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας», είπε ο Κίρμπι.

Αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τις συνεχιζόμενες διπλωματικές συνομιλίες σχετικά με αυτές τις προσπάθειες.

Ο Κίρμπι είπε αργότερα ότι οι ΗΠΑ «συνήθως» συνομιλούν με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους «για θέματα που αφορούν το δίκαιο των ένοπλων συγκρούσεων και τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτή είναι μια συζήτηση που είχαμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε μαζί τους», είπε ο Κίρμπι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.