«Πίνω μπάφους και παίζω pro»!

Ιράν: «Αν οι ΗΠΑ επιτεθούν θα χτυπήσουμε όλες τις βάσεις τους στην περιοχή»!

Νέα προειδοποίηση της Τεχεράνης

Ιράν: «Αν οι ΗΠΑ επιτεθούν θα χτυπήσουμε όλες τις βάσεις τους στην περιοχή»!

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Το Ιράν προειδοποιεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι οποιαδήποτε νέα στρατιωτική επίθεση εναντίον της χώρας θα προκαλέσει εκτεταμένα αντίποινα σε αμερικανικές βάσεις και συμφέροντα σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Σε ανακοίνωσή του, το Κεντρικό Στρατηγείο του Χαταμολανμπίγια, που συντονίζει τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις, ανέφερε ότι «εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν λάθος απέναντι στο Ιράν, όλες οι επιχειρησιακές τους βάσεις και τα συμφέροντά τους στην περιοχή θα υποστούν συνεχείς, αποτελεσματικές και επώδυνες επιθέσεις».

Η προειδοποίηση, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Mehr, αφορά οποιαδήποτε νέα αμερικανική στρατιωτική ενέργεια κατά της Τεχεράνης.

Αντίστοιχη απειλή για επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις και συμφέροντα στην περιοχή έχει μεταδοθεί και από άλλα διεθνή μέσα τις τελευταίες ημέρες.

Το ιρανικό στρατηγείο υποστηρίζει παράλληλα ότι μια νέα σύγκρουση δεν θα περιοριζόταν στο έδαφος του Ιράν, αλλά θα μπορούσε να επηρεάσει ευρύτερα την περιοχή.

«Οποιαδήποτε απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις εναντίον του Ιράν πρέπει να λαμβάνει υπόψη ότι η περιοχή δεν είναι ένα ενιαίο πεδίο μάχης.

Ο Περσικός Κόλπος, η Ερυθρά Θάλασσα, οι αμερικανικές βάσεις και άλλες τοποθεσίες στην περιοχή θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τις συνέπειες μιας άμεσης αντιπαράθεσης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η Τεχεράνη δηλώνει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της είναι προετοιμασμένες για διαφορετικά σενάρια και προειδοποιεί ότι οποιοσδήποτε «λανθασμένος υπολογισμός» από την αμερικανική πλευρά θα αντιμετωπιστεί με μαζική στρατιωτική απάντηση.

Παράλληλα, το Κεντρικό Στρατηγείο του Χαταμολανμπίγια απευθύνει προειδοποίηση και προς τα κράτη της περιοχής που ενδέχεται να προσφέρουν υποστήριξη σε μια αμερικανική επιχείρηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εάν χώρες της περιοχής επιτρέψουν τη χρήση του εδάφους ή των υποδομών τους στο πλαίσιο μιας επίθεσης κατά του Ιράν, η Τεχεράνη θα τις θεωρήσει συνένοχες και δεν θα θεωρεί ότι δεσμεύεται από προηγούμενη αυτοσυγκράτηση απέναντί τους.

Η νέα προειδοποίηση έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, με την ιρανική πλευρά να υποστηρίζει ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο νέων στρατιωτικών ενεργειών.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.