
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Εσμαήλ Μπαγκάι, δήλωσε σήμερα πως «ο πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον μας δεν ήταν αυτοάμυνα».
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ε.Μπαγκάι επιδεικνύει ένα έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που δικαιολογεί τον πόλεμο και στο οποίο αναφέρεται ότι: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενεπλάκησαν σε αυτήν τη σύγκρουση μετά από αίτημα και για τη συλλογική αυτοάμυνα του ισραηλινού συμμάχου τους, καθώς και για την άσκηση του εγγενούς δικαιώματος αυτοάμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών».
'Self-defense' against what? Was there any 'armed attack' by Iran to justify 'self defense'?
Definitely not!
So this was absolutely NOT 'self-defense' — it was an act of AGGRESSION against the nation of Iran. pic.twitter.com/iPemdStD71— Esmaeil Baqaei (@IRIMFA_SPOX) May 1, 2026
«Αυτοάμυνα» από τι;» αναρωτιέται ο Ε.Μπαγκάι.
«Υπήρξε κάποια «ένοπλη επίθεση» από το Ιράν που να δικαιολογεί την «αυτοάμυνα»; Σίγουρα όχι!».
«Άρα αυτό ΔΕΝ ήταν καθόλου «αυτοάμυνα» – ήταν μια πράξη ΕΠΙΘΕΣΗΣ εναντίον του ιρανικού έθνους».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.