ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιρανός υπουργός Εξωτερικών σε ΟΗΕ: “Κάποιος να μαζέψει το Νετανιάχου – Είναι εκτός ελέγχου”

Δηλώσεις από την έδρα των ΗΕ στη Νέα Υόρκη

Ιρανός υπουργός Εξωτερικών σε ΟΗΕ: “Κάποιος να μαζέψει το Νετανιάχου – Είναι εκτός ελέγχου”

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ-Αμντολαχιάν ζήτησε από τον ΟΗΕ να περιορίσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ γιατί είναι «εκτός ελέγχου».

Όπως μεταφέρει το irna, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιρ-Αμπντολαχιάν προειδοποίησε τον ΟΗΕ ότι «ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι εκτός ελέγχου και πρέπει να περιοριστεί» (σ.σ. Κάνοντας χρήση της λέξης «contain» που χρησιμοποιείται διττά για ανθρώπους και ζώα, αντί για «restrain»).

Συνεχίζοντας τις διαβουλεύσεις και τις διπλωματικές συναντήσεις του στη Νέα Υόρκη, ο Αμιρ-Αμπντολαχιάν, συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Ειδικό Συντονιστή για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή (UNSCO) Τορ Γένεσλαντ, για να συζητήσουν τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε το δικαίωμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας και του διεθνούς δικαίου, σημειώνοντας ότι το Ιράν κατάφερε να πραγματοποιήσει μια σημαντική επίθεση αντιποίνων κατά του ισραηλινού καθεστώτος, αλλά στόχευσε μόνο τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που εμπλέκονται στο χτύπημα του ιρανικού προξενείου στη Συρία.

Με έναν λίγο πιο επιθετικό τόνο, την ώρα που το Ιράν δήλωσε πως το ισραήλ δεν προέβη σε χτύπημα εις βάρος του, ο Ιρανός κορυφαίος διπλωμάτης ζήτησε από τον ΟΗΕ να…μαζέψει τον Νετανιάχου.

Η άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας είναι προτεραιότητα

«Ο κύριος παράγοντας που θα συμβάλει στην αποκατάσταση της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας είναι η παύση των ισραηλινών εγκλημάτων στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, καθώς και μια βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στην περιοχή αυτή», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Γένεσλαντ προειδοποίησε «για τη μετάδοση των εντάσεων στην περιοχή, λέγοντας ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και ότι ο παλαιστινιακός λαός ζει σε λυπηρές συνθήκες».

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να επικεντρωθεί στην άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως το Ιράν διέψευσε πως το Ισραήλ επιτέθηκε με σοβαρή δύναμη πυρός στο Ισφαχάν, παρότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν επίθεση σε βάση ραντάρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.