ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ισραήλ: Τελειώνουν τα καύσιμα για τις γεννήτριες στη Λωρίδα της Γάζας

«Υπάρχουν ακόμη καύσιμα πιθανόν μόνο για μερικές ώρες»

Ισραήλ: Τελειώνουν τα καύσιμα για τις γεννήτριες στη Λωρίδα της Γάζας

Ελάχιστα είναι πλέον τα διαθέσιμα καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας για τις γεννήτριες, σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού.

«Από όσα έχουμε καταλάβει υπάρχουν ακόμη καύσιμα – αλλά πιθανόν μόνο για μερικές ώρες– ώστε να λειτουργούν οι γεννήτριες, περιλαμβανομένων των γεννητριών στα νοσοκομεία», δήλωσε ο Φραμπρίτσιο Καρμπόνι περιφερειακός διευθυντής της ΔΕΕΣ για την Εγγύς και τη Μέση Ανατολή στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σε αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς εναντίον του, το Ισραήλ έχει επιβάλει πλήρη πολιορκία στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ζουν 2,3 εκατ. άνθρωποι και έχει εξαπολύσει την ισχυρότερη εκστρατεία βομβαρδισμού εναντίον του θύλακα εδώ και 75 χρόνια.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο Καρμπόνι υπογράμμισε ότι είναι ζωτικής σημασίας να μπορέσει να διανεμηθεί με ασφάλεια η ανθρωπιστική βοήθεια που βρίσκεται ήδη μέσα στη Γάζα.

Σημείωσε επίσης ότι οι προμήθειες που υπάρχουν στον θύλακα εξαντλούνται, εκτιμώντας ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα θα είναι “πολύ σύντομα ανεξέλεγκτη”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και η ΔΕΕΣ διαθέτει αποθέματα από κάποια είδη πρώτης ανάγκης, όπως καύσιμα για τις γεννήτριες και χλώριο για το δίκτυο διανομής νερού, οι συνεχείς βομβαρδισμοί δεν επιτρέπουν τη διανομή τους. «Οι συνθήκες ασφαλείας δεν μας επιτρέπουν να μετακινούμαστε ελεύθερα», εξήγησε ο Καρμπόνι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.