Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Ισραηλινά ΜΜΕ: Ο Μ.Νετανιάχου αποφάσισε την πλήρη κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας

«Ο ισραηλινός στρατός έτοιμος να εφαρμόσει οποιαδήποτε απόφαση λάβει το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας»

Ισραηλινά ΜΜΕ: Ο Μ.Νετανιάχου αποφάσισε την πλήρη κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αποφάσισε την πλήρη κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Ο ισραηλινός στρατός «έτοιμος να εφαρμόσει οποιαδήποτε απόφαση» λάβει το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας, αναφέρει το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

Κατά τη συνεδρίαση, ο αρχηγός του στρατού Eyal Zamir «παρουσίασε τις επιλογές για τη συνέχιση της εκστρατείας στη Γάζα. Ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος να εφαρμόσει οποιαδήποτε απόφαση λάβει το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας», ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρει ο ισραηλινός ιστότοπος Τimes of Israel, έπειτα από μια μίνι σύσκεψη για θέματα ασφάλειας με σκοπό τη συζήτηση στρατιωτικών σχεδίων για τη Γάζα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τείνει έντονα προς την κατάληψη του παλαιστινιακού θύλακα, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που είναι εξοικειωμένη με τις λεπτομέρειες, όπως ανέφερε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Kan.

Άλλα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Ynet και i24 News, μεταδίδουν παρόμοιες ειδήσεις.

Το Ισραήλ πρέπει να «νικήσει ολοκληρωτικά» τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση «όλων των Ισραηλινών ομήρων» που εξακολουθούν να κρατούνται εκεί, δήλωσε σήμερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Είναι αναγκαίο να νικήσουμε ολοκληρωτικά τον εχθρό στη Γάζα, να απελευθερώσουμε όλους τους ομήρους μας και να διασφαλίσουμε ότι η Γάζα δεν θα συνιστά πλέον απειλή για το Ισραήλ. Δεν εγκαταλείπουμε καμία από αυτές τις αποστολές», τόνισε.

«Θα καταλάβουμε τη Λωρίδα της Γάζας. Η απόφαση έχει ληφθεί», δήλωσαν χθες το βράδυ ανώτεροι αξιωματούχοι του γραφείου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Channel 12.

«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να καταλάβουμε πλήρως τη Λωρίδα και να νικήσουμε τη Χαμάς», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μίκι Ζοχάρ σε συνέντευξή του στο News Channel 12.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Μ.Νετανιάχου τείνει προς μια εκτεταμένη επίθεση και την κατάληψη του συνόλου του θύλακα μετά από 22 μήνες πολέμου εναντίον της Χαμάς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, έδωσε επίσης στον Μ.Νετανιάχου το «πράσινο φως» για την στρατιωτική επιχείρηση κατά της Χαμάς στη Γάζα.

Σύμφωνα με το Ynet , οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ συμφωνούν ότι η Χαμάς δεν επιθυμεί συμφωνία εκεχειρίας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των ομήρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.