ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ισραηλινοί χτύπησαν τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο στη Γάζα – Aναφορές για έναν τραυματία

Οργισμένη η Άγκυρα

Ισραηλινοί χτύπησαν τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο στη Γάζα – Aναφορές για έναν τραυματία

Το Ισραήλ βομβάρδισε τον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ στη Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα να χτυπηθεί συνεργείο της αραβόφωνης υπηρεσίας TRT Arabic του δημόσιου τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, υποστηρίζει ότι «οι εσκεμμένες στοχοποίησεις δημοσιογράφων από το κατοχικό Ισραήλ συνεχίζονται αμείωτα».

Σύμφωνα με τον Φ.Αλτούν, το όχημα του συνεργείου του TRT Arabic, το οποίο προετοιμαζόταν για μετάδοση από τον καταυλισμό Νουσεϊράτ στη Γάζα, δέχθηκε εναέρια επίθεση από τον ισραηλινό στρατό. Ο Σάμι Σαχάντα, ο οποίος εργάζεται ως ανεξάρτητος καμεραμάν, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο, ενώ ο δημοσιογράφος του TRT Arabi, Σαμί Μπερχούμ, διέφυγε χωρίς τραύματα.

«Καταδικάζουμε αυτή την ειδεχθή επίθεση. Πρόκειται για τρομοκρατία. Αυτή η τρομοκρατία πρέπει να σταματήσει και ο δυτικός κόσμος πρέπει να αντιταχθεί άμεσα σε αυτή τη θηριωδία. Το Ισραήλ, προκειμένου να μην αποκαλυφθούν οι σφαγές που διαπράττει, στοχοποιεί τους δημοσιογράφους και επιτίθεται στην ελευθερία του Τύπου» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

«Φτάνει πια! Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει δράση ενάντια στις φρικαλεότητες που λαμβάνουν χώρα μπροστά στα μάτια μας. Όσοι σιωπούν απέναντι σε αυτές τις συστηματικές επιθέσεις είναι συνένοχοι στο έγκλημα της γενοκτονίας του Ισραήλ» τονίζει ο Φαχρετίν Αλτούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το Ισραήλ το έκανε αυτό επίτηδες. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως γνώριζαν ότι υπάρχουν μέλη του Τύπου εδώ» δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ. Ανέφερε επίσης ότι «οι φίλοι μας που εργάζονται εκεί επιτελούν ένα μεγάλο καθήκον προς την ανθρωπότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.