ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ISW: «Η υπόθεση Πριγκόζιν κρύβει μία μεγαλύτερη αστάθεια και αδυναμία εντός του Κρεμλίνου»

«Προσωρινή λύση η παύση της ανταρσίας»

ISW: «Η υπόθεση Πριγκόζιν κρύβει μία μεγαλύτερη αστάθεια και αδυναμία εντός του Κρεμλίνου»

Για μια βαθιά εσωτερική αστάθεια και αδυναμία που διαφαίνεται εντός του Κρεμλίνου κάνει λόγο στις αναλύσεις του το αμερικανικό Ινστιτούτο Μελετών του Πολέμου (ISW) που ανοίγει και άλλα σενάρια για την επόμενη μέρα μετά την ανταρσία της παραστρατιωτικής Wagner.

Bέβαια κατά πόσο το ISW είναι αξιόπιστο είναι ένα ζήτημα καθώς πρόκειται για έναν αμερικανικό οργανισμό ο οποίο ακόμα και όταν οι Ρώσοι απείχαν δύο οικοδομικά τετράγωνα από το να καταλάβουν το Μπάκμουτ, το ίδρυμα έλεγε πως οι Ουκρανοί ελέγχουν την πόλη.

Υπογραμμίζει ότι η συμφωνία ανάμεσα στον αρχηγό της οργάνωσης Γεβγκένι Πριγκοζίν, που παρ’ολίγον να οδηγήσει τη Ρωσία σε εμφύλιο, και τον Λευκορώσο ηγέτη, Αλεξάντρ Λουκασένκο, ναι μεν διασφάλισε την παύση της προέλασης και την επιστροφή των μαχητών της Wagner στις θέσεις τους, όμως συνιστά «μια προσωρινή λύση» που δεν εγγυάται σταθερότητα.

«Η κίνηση της Wagner κατέδειξε τον υποβαθμισμένο πλέον ρόλο των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας, καθώς και τους κινδύνους της εξάρτησης από άπειρους στρατεύσιμους για την υπεράσπιση των συνόρων της Ρωσίας», πρόσθεσε το ISW.

«Η Ρωσία αντιμετωπίζει μια βαθιά αστάθεια και η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Λουκασένκο δεν αλλάζει τον πυρήνα του προβλήματος, καθώς υπάρχουν βαθιές αδυναμίες στην εσωτερική ασφάλεια» συμπλήρωσε το αμερικανικό Ινστιτούτο Μελετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.