ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ιταλία κατά των σχεδίων Ε.Μακρόν για αποστολή στρατού από ΝΑΤΟ σε Ουκρανία: «Μας σπρώχνεις σε Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο»!

Τι δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Μ.Ταγιάνι

Ιταλία κατά των σχεδίων Ε.Μακρόν για αποστολή στρατού από ΝΑΤΟ σε Ουκρανία: «Μας σπρώχνεις σε Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο»!

«Πιθανή κήρυξη Γ’ΠΠ θα σήμαινε η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ στην Ρωσία» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, από την πλευρά του σε εκδήλωση στην πόλη Βερόνα.

«Πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να μπει στην Ουκρανία» και «ελπίζω να μην συμβεί», είπε ο Ταγιάνι, προσθέτοντας μάλιστα πως «το να μπούμε και να κάνουμε πόλεμο με τη Ρωσία σημαίνει ότι διακινδυνεύουμε έναν Τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο».

«Υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο και την ελευθερία της Ουκρανίας, αλλά δεν πάμε σε πόλεμο με τη Ρωσία, δίνουμε στο Κίεβο στρατιωτικά, οικονομικά, τεχνικά εργαλεία κάθε είδους, αλλά το να πάμε σε πόλεμο μου φαίνεται λάθος και όλοι οι Ιταλοί -και όλοι οι άνθρωποι της κοινής λογικής- δεν το θέλουν αυτό», πρόσθεσε ο Ιταλός ΥΠΕΞ.

«Ο στρατός της Ιταλίας κάνει καλά αυτό που κάνει στην Ερυθρά Θάλασσα, προστατεύοντας τα πλοία μας, κάνει καλά στο Λίβανο, στην Αφρική και στο Ιράκ, είναι φορέας της ειρήνης και της ελευθερίας, δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία» συμπλήρωσε, αντίθετα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη που επιμένει να δηλώνει ότι «Είμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία».

Ο Μακρόν από την πλευρά του επιμένει για την ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε, πριν από ένα 24ωρο, πως δεν αποκλείει την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία, για να αποτραπεί η νίκη της Ρωσίας στον πόλεμο που μαίνεται για πάνω από δυο χρόνια.

«Όλες αυτές οι επιλογές είναι πιθανές», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στα τηλεοπτικά δίκτυα TF1 και France 2. «Αν θέλουμε να επιτύχουμε ειρήνη στην Ουκρανία, δεν μπορούμε να είμαστε αδύναμοι», επέμεινε.

«Πρέπει να εξετάσουμε την κατάσταση με νηφαλιότητα και να πούμε με αποφασιστικότητα, βούληση και θάρρος πως είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τα απαραίτητα μέσα ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας, η Ρωσία να μην νικήσει στον πόλεμο», πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Καθώς η Ρωσία δεν βάζει όρια στον πόλεμο που διεξάγει από τον Φεβρουάριο του 2022 εναντίον της Ουκρανίας, η Δύση δεν μπορεί να επιβάλλει αυτή όρια στην υποστήριξή της στο Κίεβο, επιχειρηματολόγησε περαιτέρω.

«Ο μοναδικός υπεύθυνος θα είναι το καθεστώς στο Κρεμλίνο – όχι εμείς», υποστήριξε ο πρόεδρος της Γαλλίας. «Δεν θα επιτεθούμε ποτέ, δεν θα πάρουμε τέτοια πρωτοβουλία, η Γαλλία είναι δύναμη ειρήνης», πρόσθεσε μολαταύτα.

«Αν η Ρωσία νικούσε, οι ζωές των Γάλλων θα άλλαζαν. Δεν θα είχαμε πλέον ασφάλεια στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο κ. Μακρόν, για τον οποίο η «όρεξη» του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την κατάκτηση εδαφών δεν θα σταματούσε στην Ουκρανία. «Το να θέλεις ειρήνη σήμερα σημαίνει να μην αφήσεις την Ουκρανία να αποτύχει», κατά την άποψή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.