ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ήταν να μην γίνει η αρχή: Τώρα θέλουν να πάνε στην Ταϊβάν και Γερμανοί βουλευτές

Θα… χαρούν πολύ οι Κινέζοι

Ήταν να μην γίνει η αρχή: Τώρα θέλουν να πάνε στην Ταϊβάν και Γερμανοί βουλευτές

Η επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν μπορεί να ολοκληρώθηκε και να έχει δημιουργήσει σοβαρές αντιδράσεις στην Κίνα, όμως φαίνεται ότι τα ταξίδια δυτικών πολιτικών προς το συγκεκριμένο κράτος μόλις ξεκίνησαν.

Σύμφωνα με την dw.com, ο γερμανικός Τύπος αναφέρει πως Γερμανοί βουλευτές θα επισκεφτούν την συγκεκριμένη χώρα της Ασίας τον Οκτώβριο, σε ένα ταξίδι που φέρεται να είναι προγραμματισμένο πριν από εκείνο της αντιπροέδρου της αμερικανικής Βουλής.

Έτσι, φαίνεται να πρόκειται για βουλευτές πιθανώς και από τις έξι κοινοβουλευτικές ομάδες της γερμανικής βουλής, οι οποίοι μετέχουν στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Μπούντεσταγκ.

Μάλιστα αναμένεται δύο βουλευτές να προέρχονται από τους Σοσιαλδημοκράτες και δύο από τους Χριστιανοδημοκράτες/ Χριστιανοκοινωνιστές, τις δύο δηλαδή μεγαλύτερες Κ.Ο. Συγκεκριμένα το ταξίδι αυτό, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ανεξάρτητο από την επίσκεψη Πελόζι και τον διεθνή της αντίκτυπο. προγραμματιζόταν εδώ και καιρό και αναμένεται να συνδυαστεί με επισκέψεις στο Χονγκ Κονγκ και την Ιαπωνία.

Στρακ-Τσίμερμαν: Θέλω να επισκεφθώ την Ταϊβάν

Την ίδια ώρα συνέντευξη στην DW παραχώρησε και η πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας του γερμανικού κοινοβουλίου Μαρί Άγκνες Στρακ-Τσίμερμαν από τους Φιλελευθέρους. Μεταξύ άλλων κλήθηκε να σχολιάσει την τεταμένη κατάσταση στην Ταϊβάν και την κλιμάκωση, με την οποία απειλεί η Κίνα. «Θέλω να επισκεφθώ την Ταϊβάν» αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ σχετικά με την πολύκροτη επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι αναφέρει ότι πρέπει κανείς να την αποτιμήσει «αντικειμενικά, νηφάλια και με ηρεμία»

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «υπάρχει η πολιτική της μιας, ενιαίας Κίνας» την οποία πρέπει κανείς να σέβεται. «Η Ταϊβάν ανήκει στην Κίνα, όμως έχει διαφορετικό πολιτικό σύστημα» αναφέρει η Στρακ-Τσίμερμαν τονίζοντας ότι η επιθετικότητα της Κίνας είναι περιττή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.