ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κακοκαιρία στην Κίνα: Περίπου 1.000 τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί σε χωριό

Το χιόνι φτάνει ακόμα και τα 7 μέτρα

Κακοκαιρία στην Κίνα: Περίπου 1.000 τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί σε χωριό

Περίπου 1.000 τουρίστες παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ένα απομακρυσμένο χωριό μετά τις διαδοχικές χιονοστιβάδες, που έπληξαν τη βορειοδυτική περιοχή Σιντζιάνγκ της Κίνας, όπως μετέδωσε την Τρίτη (16/01) η κρατική τηλεόραση.

Η οδική πρόσβαση στο χωριό Χέμου, έναν γραφικό προορισμό κοντά στα σύνορα με το Καζακστάν, τη Ρωσία και τη Μογγολία, όπου παγιδεύτηκαν οι τουρίστες, έχει διακοπεί από διαδοχικές χιονοστιβάδες εδώ και αρκετές ημέρες. Το χωριό βρίσκεται στη νομαρχία Αλτάι του Σιντζιάνγκ, όπου οι συνεχείς χιονοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές διαρκούν 10 ημέρες, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Reuters.

Επισημαίνεται ότι η σφοδρή χιονόπτωση προκάλεσε διαδοχικές χιονοστιβάδες κατά μήκος μεγάλων τμημάτων αυτοκινητοδρόμων στα βουνά Αλτάι, που οδηγούν στη γραφική περιοχή Κάνας, και ορισμένοι τουρίστες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε ασφαλές μέρος, όπως ανέφεραν κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης το Σαββατοκύριακο (13-14/01).

Το χιόνι έφτασε σε ορισμένα σημεία μέχρι και τα επτά μέτρα και σε άλλα σημεία ξεπερνούσε ακόμα και τα μηχανήματα εκχιονισμού.

Οι εργασίες διάσωσης και απομάκρυνσης του χιονιού περιπλέκονταν από πέτρες, συντρίμμια και κλαδιά δέντρων που είχαν αναμειχθεί στο χιόνι. Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο που ήταν προγραμματισμένο να στείλει προμήθειες – όπως αλεύρι και καύσιμα – στο χωριό Χέμου καθυστέρησε το πρωί της Τρίτης (16/01), όπως ανέφερε το CCTV.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, οι Αρχές διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων στο Αλτάι δήλωσαν ότι έχουν διαθέσει 53 άτομα και 31 μηχανήματα, μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό, για το έργο διάσωσης και ανακούφισης. «Αυτή η κατάσταση με τη χιονοστιβάδα είναι σχετικά ιδιαίτερη, έχουμε ξαναδεί τόσο έντονες χιονοπτώσεις, αλλά δεν έχουμε δει τόσο μεγάλη συχνότητα χιονοστιβάδων», δήλωσε στο CCTV ο επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων, Ζάο Τζινσένγκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.