ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Καναδάς: Boeing 787-900 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση λόγω οσμής υπερθέρμανσης στην καμπίνα

Η Boeing περνά μία δύσκολη περίοδο που έχει σημαδευθεί από πολλά περιστατικά

Καναδάς: Boeing 787-900 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση λόγω οσμής υπερθέρμανσης στην καμπίνα

Ένα αεροσκάφος Boeing 787-900 της Air France, που εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Σιάτλ, αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση σε αεροδρόμιο του Καναδά, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας.

Παρότι η Air France δεν έχει εντοπίσει μέχρι στιγμής κάποια βλάβη στο αεροσκάφος, η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία αποφάσισε την άμεση προσγείωση του αεροσκάφους ως προληπτικό μέτρο.

Η αιτία της έκτακτης προσγείωσης ήταν η «εμφάνιση υπερθέρμανσης στην καμπίνα».

«Η Air France επιβεβαιώνει ότι το πλήρωμα της πτήσης AF338 της 7ης Μαΐου 2024 από το Παρίσι στο Σιάτλ με Boeing 787-900 αποφάσισε να κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο του Ικαλουΐτ στον Καναδά έπειτα από την εμφάνιση οσμής υπερθέμανσης (υλικών) στην καμπίνα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη σύμφωνα με τις διαδικασίες του κατασκευαστή, τις οδηγίες της εταιρείας και κατ’ εφαρμογήν της αρχής της προφύλαξης. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά στο Ικαλουΐτ στις 10.44 της Τρίτης», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

«Οι πρώτοι έλεγχοι του μηχανικού της Air France που έφθασε επί τόπου δεν δείχνουν προς το παρόν καμία ανωμαλία. Οι έλεγχοι συνεχίζονται», διευκρίνισε εκπρόσωπος της Air France.

Η Boeing περνά μία δύσκολη περίοδο που έχει σημαδευθεί από πολλά περιστατικά. Τρία στα τέσσερα μοντέλα εμπορικών αεροσκαφών που κατασκευάζονται σήμερα από την Boeing αποτελούν και επισήμως αντικείμενο έρευνας της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), ανάμεσά τους και το 787 “Dreamliner”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Air France ακολουθεί σχολαστικά τις οδηγίες και συστάσεις των γαλλικών και των διεθνών αρχών. Δεν έχει υπάρξει καμία επιφύλαξη σχετικά με τους στόλους των Boeing 787 και 777 που χρησιμοποιεί η εταιρεία μας», διευκρινίζει η Air France.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.