ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Καναδάς: Πυρά έξω από γαμήλια δεξίωση στην Οτάβα – Δυο νεκροί και έξι τραυματίες

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι υπήκοοι των ΗΠΑ

Καναδάς: Πυρά έξω από γαμήλια δεξίωση στην Οτάβα – Δυο νεκροί και έξι τραυματίες

Τη ζωή τους έχασαν δύο άνθρωποι και άλλοι έξι τραυματίστηκαν τη νύχτα του Σαββάτου στην Οτάβα στον Καναδά από πυρά στον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων αίθουσας όπου τελούνταν δυο γάμοι, ανακοίνωσε η αστυνομία, που δεν αποκλείει κανένα σενάριο.

Ο Νίκο, 28 ετών, που δεν θέλησε να δώσει το επώνυμό του είπε: «Άκουσα αλλεπάλληλους πυροβολισμούς, κραυγές, κατόπιν υπήρξε παύση προτού ακουστούν 15 ή 16 εκπυρσοκροτήσεις ακόμη»

Δυο άνδρες 26 και 29 ετών, που κατοικούσαν στο Τορόντο, έχασαν τη ζωή τους, ανέφερε η αστυνομία στην Οτάβα. Ανάμεσα στους έξι τραυματίες είναι υπήκοοι των ΗΠΑ, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Η αστυνομία αναγνώρισε τους νεκρούς ως Said Mohamed Ali, 26 ετών, και Abdishakur Abdi-Dahir, 29. Και οι δύο άνδρες ήταν από το Τορόντο. Δεν έχουν γίνει συλλήψεις σε σχέση με τον πυροβολισμό και η αστυνομία δεν έχει δώσει ακόμη περιγραφή υπόπτου.

Οι πυροβολισμοί ακούστηκαν στις 22:21 [τοπική ώρα] στο πάρκινγκ κέντρου στο νότιο τμήμα της πόλης όπου διεξάγονταν ταυτόχρονα δυο γαμήλιες τελετές.

Επικράτησε «χάος», «κόσμος έφευγε τρέχοντας προς όλες τις κατευθύνσεις», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας, συμπληρώνοντας πως πολλοί αστυνομικοί έφθασαν γρήγορα επιτόπου.

Η αστυνομία δεν έχει «κανένα» στοιχείο που να υποδεικνύει ή να επιβεβαιώνει πως επρόκειτο για έγκλημα μίσους, «συνδεόμενο με τη φυλή ή με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επιθεωρητής Μάρτιν Γκρου.

«Όμως δεν αποκλείουμε αυτό το ενδεχόμενο», συμπλήρωσε.

Καναδικές πόλεις βιώνουν τα τελευταία χρόνια τρομακτική αύξηση των βίαιων επεισοδίων που συνοδεύονται από οπλοχρησία: είναι «ολοένα πιο συχνά», διαπιστώνει η καναδική κυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το 2009, η χώρα καταγράφει αύξηση 81% των βίαιων εγκλημάτων με τη χρήση πυροβόλων όπλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.