ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Καζακστάν: Τουλάχιστον 32 οι νεκροί από φωτιά που ξέσπασε σε ορυχείο

Πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα που σημειώνεται σε δύο μήνες σε εγκατάσταση του ομίλου

Καζακστάν: Τουλάχιστον 32 οι νεκροί από φωτιά που ξέσπασε σε ορυχείο

Η ArcelorMittal Temirtau, ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Καζακστάν σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε ορυχείο της.

Από τους 252 ανθρώπους που βρίσκονταν στο ορυχείο Κοστένκο, οι 206 απομακρύνθηκαν έπειτα από μια, όπως φάνηκε, έκρηξη μεθανίου, και 18 από αυτούς χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια, προσθέτει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Μέχρι τις 14:00 τοπική ώρα (περίπου 11:00 ώρα Ελλάδος), γύρω στους 21 ανθρώπους δεν είχαν εντοπιστεί.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και κήρυξε την αυριανή, 29 Οκτωβρίου, εθνική ημέρα πένθους για τα θύματα της τραγωδίας. Επίσης έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του «να σταματήσει την συνεργασία στον τομέα των επενδύσεων με την ArcelorMittal Temirtaou».

Η κυβέρνηση του Καζακστάν ανακοίνωσε παράλληλα ότι βρίσκεται στο στάδιο της οριστικοποίησης συμφωνίας για την κρατικοποίηση της εταιρείας, η οποία λειτουργεί την μεγαλύτερη χαλυβουργία στη χώρα.

Η ArcelorMittal το επιβεβαίωσε στη δική της ανακοίνωση.

«Η ArcelorMittal μπορεί επίσης να επιβεβαιώσει, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα από την κυβέρνηση του Καζακστάν, ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις όσον αφορά το μέλλον της ArcelorMittal Temirtau και πρόσφατα υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία για συναλλαγή με την οποία θα μεταφερθεί η κυριότητα στην Δημοκρατία του Καζακστάν», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα που σημειώνεται σε δύο μήνες σε εγκατάσταση του ομίλου, μετά τον θάνατο πέντε εργατών σε ορυχείο στα μέσα Αυγούστου στην ίδια περιοχή.

Η τραγωδία σημειώθηκε στο ορυχείο Κοστένκο που βρίσκεται κοντά στην πόλη Καραγκάντα, μια βιομηχανική περιοχή στο κεντρικό Καζακστάν, όπου έσπευσε ο υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Σιρίμ Σαριπκχάνοφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο όμιλος ArcelorMittal κατηγορείται συχνά από το Καζακστάν, χώρα πλούσια σε φυσικούς πόρους, για μη σεβασμό των κανόνων ασφαλείας ή των περιβαλλοντικών κανόνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.