ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κοντά στα 900 δισ.$ ο αμυντικός προϋπολογισμός που θα ζητήσει ο Λευκός Οίκος για το 2024!

Ενδέχεται να ξεπεράσει και το ένα τρισ.

Κοντά στα 900 δισ.$ ο αμυντικός προϋπολογισμός που θα ζητήσει  ο Λευκός Οίκος για το 2024!

Ο Λευκός Οίκος ζήτησε  από το Κογκρέσο έναν τεράστιο αμυντικό  προϋπολογισμό ύψους 886,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2024, με 842 δισ. δολάρια να πηγαίνουν απευθείας στο Πεντάγωνο.

Τα υπόλοιπα θα διατεθούν για στρατιωτικές δαπάνες άλλων ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Ο Νόμος περί Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας του 2024 θα είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος από το αίτημα του Λευκού Οίκου, καθώς το Κογκρέσο πρόσθεσε δεκάδες δισεκατομμύρια στους δύο προηγούμενους στρατιωτικούς προϋπολογισμούς. Για το 2023, ο Μπάιντεν ζήτησε 813 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά το Κογκρέσο πρόσθεσε 45 δισεκατομμύρια δολάρια, ανεβάζοντας το τελικό NDAA στα 858 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Κογκρέσο θα μπορούσε εύκολα να φέρει το NDAA του 2024 σε πάνω από 900 δισεκατομμύρια δολάρια, πλησιάζοντας στο όριο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων!

Οι NDAA δεν περιλαμβάνουν τα κεφάλαια που έχουν εγκριθεί για τον πόλεμο της Ουκρανίας, τα οποία θα μπορούσαν να προσθέσουν άλλα 100 δισεκατομμύρια δολάρια εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να δαπανούν για τη σύγκρουση με τον ίδιο ρυθμό.

Σε μια δήλωση σχετικά με το αίτημα, ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin είπε ότι τα κεφάλαια απαιτούνται για την αντιμετώπιση της Κίνας, την οποία το Πεντάγωνο έχει προσδιορίσει ως κορυφαία προτεραιότητά του.

«Το αίτημα για τον προϋπολογισμό του Προέδρου παρέχει τους απαραίτητους πόρους για την αντιμετώπιση της πρόκλησης από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, την αντιμετώπιση προηγμένων και επίμονων απειλών, την επιτάχυνση της καινοτομίας και του εκσυγχρονισμού και τη διασφάλιση λειτουργικής ανθεκτικότητας εν μέσω μεταβαλλόμενου κλίματος», δήλωσε ο Austin.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.