Κόσοβο: Σέρβοι πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από το κτίριο του δήμου Σβετσάν

Μέλη της KFOR τοποθέτησαν συρματοπλέγματα κοντά στο δημοτικό κτίριο

Κόσοβο: Σέρβοι πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από το κτίριο του δήμου Σβετσάν

Εκατοντάδες Σέρβοι πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί μπροστά από το κτίριο του δήμου Σβετσάν, μπροστά από το οποίο στέκονται πάνοπλοι στρατιώτες της KFOR και μέλη των ειδικών δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου.

Μέλη της KFOR τοποθέτησαν συρματοπλέγματα κοντά στο δημοτικό κτίριο.

Οι διαμαρτυρίες των Σέρβων σε τρεις δήμους στο βορρά ξεκίνησαν τη Δευτέρα με τους Σέρβους να ζητούν την εκπλήρωση δύο αιτημάτων, την απόσυρση των αλβανικών ειδικών αστυνομικών μονάδων από την Μιτρόβιτσα και την πρόσβαση των Σέρβων πολιτών παντού στα δημοτικά κτίρια.

Χθες, οι κάτοικοι του Σβετσάν πρόσθεσαν ένα ακόμη αίτημα, το οποίο είναι να απελευθερωθούν οι Σέρβοι που συνελήφθησαν.

Ο Σ. Μιλοσάβλιεβιτς, πρώην πρόεδρος της δημοτικής συνέλευσης του Σβετσάν, επανέλαβε ότι τα αιτήματα είναι η απόσυρση των ειδικών αστυνομικών μονάδων από τους δήμους στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

«Να μην έρχονται ψεύτικοι δήμαρχοι στα δημοτικά κτίρια στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, να αφεθούν ελεύθεροι οι άδικα συλληφθέντες πολίτες μας επειδή δεν είναι ένοχοι. Αναμένουμε σχόλια για το αν θα αφεθούν ελεύθεροι», είπε ο Μιλοσάβλιεβιτς.

Όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει “ Κοσσυφοπέδιο” και τι μπορεί να φέρει σε Βαλκάνια και Ευρώπη με πολεμική έκρηξη σε αυτήν την καυτή περιοχή.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν ίσως για πρώτη φορά τόσο ανοικτά τους Αλβανούς για λάθος χειρισμούς στο θέμα των δημάρχων στην Μιτρόβιτσα και ζητούν την δημιουργία σερβικών δήμων, κάτι που ζητά και η Ελλάδα για την ελληνική εθνικής μειονότητα της Αλβανίας.

Η αλλαγή πολιτικής της δύσης στο Κοσσυφοπέδιο είναι το κλειδί για την ομαλοποίηση της κατάστασης, η οποία σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και παγκόσμιο πόλεμο, όπως είχε κάνει και το 1914, για να μην ξεχνιόμαστε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.