ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κούβα: Τους 44 νεκρούς έφθασε ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης σε ξενοδοχείο της Αβάνας

Ενας ακόμη άνθρωπος αγνοείται

Κούβα: Τους 44 νεκρούς έφθασε ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης σε ξενοδοχείο της Αβάνας

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων από την έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga, στην Κούβα.

Το πτώμα ακόμη ενός θύματος ανασύρθηκε χθες Τετάρτη από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου Saratoga της Αβάνας, που καταστράφηκε από ισχυρή έκρηξη την Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι αρχές, εξέλιξη που αύξησε στους 44 νεκρούς τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων.

«Το κοινό έργο με όλες τις δυνάμεις εντάθηκε» και «μπορέσαμε να ανασύρουμε άλλο ένα θύμα», δήλωσε ο Πύραρχος Λουίς Κάρλος Γκουσμάν, επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος, στη δημόσια τηλεόραση. Στους 44 νεκρούς συγκαταλέγονται τέσσερις παιδιά και έφηβοι, μια έγκυος και 29χρονη Ισπανίδα τουρίστρια.

Ένας ακόμη άνθρωπος αγνοείται μετά την έκρηξη στην Κούβα

«Δεν απομένει πλέον παρά μόνο ένας άνθρωπος» που συνεχίζει να αγνοείται, σύμφωνα με τον Πύραρχο Γκουσμάν, που διαβεβαίωσε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν ώσπου να βρεθεί.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κούβας, το δυστύχημα είχε επίσης αποτέλεσμα να τραυματιστούν 54 άνθρωποι, οι 16 εκ των οποίων συνεχίζουν να βρίσκονται σε νοσοκομεία. Τέσσερις είναι ανήλικοι, η κατάσταση του ενός εξ αυτών χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Σύμφωνα με τον Ρομπέρτο Ενρίκε Καλσαδίγια, αντιπρόσωπο της τουριστικής εταιρείας Gaviota, η οποία ανήκει στον κουβανικό στρατό, όταν έγινε η έκρηξη στο ξενοδοχείο βρίσκονταν εκεί 51 εργαζόμενοι. Κατά τις αρχικές εκτιμήσεις, η δομή του ξενοδοχείου επλήγη «κατά το 80%» από την έκρηξη, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η έκρηξη έγινε την ώρα της ανακίνησης του Saratoga

Το Saratoga, νεοκλασικό κτίριο στην παλιά πόλη, παρέμενε κλειστό δύο χρόνια λόγω της πανδημίας και ανακαινιζόταν ενόψει της επαναλειτουργίας του, που θα γινόταν την Τρίτη, όταν έγινε η καταστροφή. Οι τέσσερις πρώτοι όροφοι διαλύθηκαν όταν έγινε η έκρηξη, κατά τις αρχές εξαιτίας διαρροής την ώρα που το ξενοδοχείο ανεφοδιαζόταν από βυτιοφόρο με υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Ήταν γνωστό ιδίως επειδή φιλοξένησε τα προηγούμενα χρόνια διάφορες διασημότητες, από τον Μικ Τζάγκερ ως τη Μπιγιονσέ και τη Μαντόνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κτίριο ανεγέρθηκε το 1880 για να στεγάσει εμπορικά καταστήματα. Μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1993. Ανακαινίστηκε, έγινε πέντε αστέρων, το 2005. Ο τουρισμός, η κυριότερη οικονομική δραστηριότητα στην Κούβα μετά τις ιατρικές υπηρεσίες, δυσκολεύεται να ξεπεράσει το χτύπημα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού τα τελευταία δύο χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.