ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κρεμλίνο για Ρ.Καντίροφ: «Δεν διαθέτουμε κάποιες πληροφορίες για αυτό το θέμα»

«Καμία συνάντηση με τον Β.Πούτιν δεν υπήρξε»

Κρεμλίνο για Ρ.Καντίροφ: «Δεν διαθέτουμε κάποιες πληροφορίες για αυτό το θέμα»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε δηλώσεις για την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία ενημέρωση επί του θέματος. 

«Δεν διαθέτουμε κάποιες πληροφορίες για αυτό το θέμα. Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση του προέδρου είναι αμφίβολο αν είναι σε θέση να δώσει πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας. Ως εκ τούτου στην περίπτωση αυτή δεν μπορούμε να πούμε τίποτα», δήλωσε ο Πεσκόφ,

Στο ερώτημα αν ο Καντίροφ ήταν στην Κυριακή στην Μόσχα και συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο, ο Πεσκόφ άπάντησε ως εξής : «όχι, δεν έχω τίποτα επ’ αυτού (να πω), όχι καμία συνάντηση με τον Πούτιν δεν υπήρξε».

Οι δημοσιογράφοι του ιστότοπου Verstka έχουν διαπιστώσει ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ένα αεροπλάνο που ανήκει στον πρόεδρο της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, έχει πετάξει τρεις φορές προς τη Μόσχα. Το τελευταίο ταξίδι πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ δύο μέρες αργότερα το αεροπλάνο του πολιτικού επέστρεψε στην Τσετσενία, επισημαίνει ο ιστότοπος Agenstvo.

Τα μέσα ενημέρωσης επέστησαν την προσοχή στις μετακινήσεις του αεροσκάφους με φόντο τις φήμες που κυκλοφορούσαν για την απότομη επιδείνωση της υγείας του Τσετσένου ηγέτη και τη θεραπεία του στο Κεντρικό Κλινικό Νοσοκομείο της Μόσχας που υπάγεται στη ρωσική προεδρική διοίκηση. Για παράδειγμα, στο θέμα της υγεία του Καντίροφ αναφέρθηκαν το κανάλι VChK-OGPU Telegram και ο πρώην διευθυντής του ραδιοσταθμού Echo Mosvi, Αλεξέι Βενεντίκτοφ, ο οποίος έγραψε ότι ο Καντίροφ πάσχει από «σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια και χρειάζεται συχνή αιμοκάθαρση».

Επίσης μερικά αντιπολιτευόμενα τσετσενικά κανάλια, χωρίς αναφορές σε πηγές, έγραψαν ότι ο Καντίροφ έχει πέσει σε κώμα. Στις 17 Σεπτεμβρίου ο Τσετσένος πολιτικός της αντιπολίτευσης και ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμπουμπακάρ Γιαβνγκουλμάγιεφ έγραψε ότι ο Καντίροφ πέθανε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια μέρα, στο κανάλι του Καντίροφ στο Telegram, αναρτήθηκε βίντεο με τον Καντίροφ. Στο εν λόγω βίντεο εμφανίζεται ο Καντίροφ να περπατάει σε μια αλέα εν μέσω βροχής και να δίνει συμβουλή σε όλους λέγοντας «σε όλους εκείνους δεν μπορούν στο ιντερνέτ να διακρίνουν την αλήθεια από το ψέμα, να κάνουν περίπατο στον καθαρό αέρα και να έρθουν στα συγκαλά τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.