ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Κρεμλίνο: «Η ρωσική οικονομία είναι έτοιμη να αντέξει και νέες δυτικές κυρώσεις»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει επιβάλει 11 πακέτα κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

Κρεμλίνο: «Η ρωσική οικονομία είναι έτοιμη να αντέξει και νέες δυτικές κυρώσεις»

Το Κρεμλίνο, δήλωσε σήμερα Τρίτη (24/10) πως η ρωσική οικονομία έχει προσαρμοστεί καλά σε χρόνια δυτικών κυρώσεων και άρα δεν φοβάται μπροστά στην προοπτική νέων τέτοιων μέτρων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει επιβάλει 11 πακέτα κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας από τότε που η Μόσχα έστειλε τις ένοπλες δυνάμεις της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι προσπαθεί να κλείσει «παραθυράκια» στις ισχύουσες κυρώσεις, ενώ η Πολωνία έχει προτείνει περαιτέρω μέτρα.

Αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν επίσης, αφήσει να εννοηθεί ότι οι κυρώσεις μπορεί να παραμείνουν σε ισχύ για χρόνια μετά τον τερματισμό του πολέμου με την Ουκρανία.

Ερωτηθείς για μια τέτοια προοπτική, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε: «Η Ρωσία ζει σε καθεστώς κυρώσεων για αρκετά μεγάλο διάστημα, για δεκαετίες, και έχει προσαρμοστεί επαρκώς σε αυτό, άρα τέτοιοι χρονικοί ορίζοντες, όπως το πέντε με δέκα χρόνια, δεν μας φοβίζουν».

«Όσο για νέα πακέτα, ναι, ετοιμάζονται, είναι αρκετά γνωστό αυτό και προβλέψιμο… Μπορούμε απλά να περιμένουμε για να δούμε τι θα σκεφθούν οι αντίπαλοί μας», δήλωσε σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι οι κυρώσεις έχουν βοηθήσει να ενισχυθεί η εγχώρια βιομηχανική παραγωγή και λέει ότι ποτέ δεν θα την αποτρέψουν να επιδιώκει αυτό που θεωρεί συμφέροντα ζωτικής σημασίας για την ίδια στην Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.