ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κροατία: Τοξικοί καπνοί στο Όσιγιεκ μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη πλαστικών (βίντεο-φωτο)

Οι αρχές προέτρεψαν τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους

Κροατία: Τοξικοί καπνοί στο Όσιγιεκ μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη πλαστικών (βίντεο-φωτο)

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί σε αποθήκη πλαστικών στην πόλη Όσιγιεκ της ανατολικής Κροατίας η οποία επεκτάθηκε σε κτίριο, όπου φυλάσσονται χημικές ύλες, με αποτέλεσμα να εκλυθεί τοξικός καπνός ο οποίος ενδέχεται να συνιστά περιβαλλοντικό κίνδυνο, καθώς οι ισχυροί άνεμοι τον μεταφέρουν προς τα νότια, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Οι αρχές προέτρεψαν τους κατοίκους κοντά στα περίχωρα του Όσιγιεκ, απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, με κλειστά τα παράθυρα, αφού πυκνά νέφη μαύρου καπνού έχουν σκεπάσει την περιοχή. Τα σχολεία έκλεισαν και υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι ο καπνός κινείται προς τη Βοσνία, στα νότια.

Ο Ίβαν Άνουσιτς, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Όσιγιεκ-Μπαράνια, κατηγόρησε τους ιδιοκτήτες της αποθήκης, την εταιρεία Drava International, για αμέλεια και παραβίαση του νόμου. Η εταιρεία αυτή κατασκευάζει πλαστικά.

«Τα παιδιά μας δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο, ο καπνός αυτός είναι καρκινογόνος», είπε ο Άνουσιτς στο τηλεοπτικό κανάλι N1. «Προκαλείται οικολογική καταστροφή που θα πλήξει όλη την περιοχή και κάποιες γειτονικές (περιοχές) επίσης» πρόσθεσε.

Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να κατασβήσουν τη φωτιά που ξεκίνησε μετά τα μεσάνυχτα στην αποθήκη της Drava. Ο Ντράγκαν Βούλιν, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του Όσιγιεκ, είπε ότι η φωτιά παραμένει εκτός ελέγχου.

Ο Άνουσιτς είπε ότι αυτή είναι η τέταρτη πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις της εταιρείας Drava την τελευταία δεκαετία.

Ορισμένοι κάτοικοι, με έκδηλη ανησυχία, συγκεντρώθηκαν κοντά στο σημείο όπου μαίνεται η πυρκαγιά.

«Δεν είναι εύκολο να το παρακολουθούμε, ζούμε εδώ, στα 100-200 μέτρα από το εργοστάσιο», είπε ένας άνδρας, ο Ζέλικο, στο πρακτορείο Reuters. «Νομίζω ότι πρόκειται για μια οικολογική βόμβα στην είσοδο της πόλης», πρόσθεσε ο κάτοικος, που δεν θέλησε να δώσει το επώνυμό του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.