ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ξεσηκωμός και συνθήματα από τους παράνομους μετανάστες στα ΚΥΤ μετά τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο της Γάζας (φωτό)

Μεγάλη η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ

Ξεσηκωμός και συνθήματα από τους παράνομους μετανάστες στα ΚΥΤ μετά τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο της Γάζας (φωτό)

Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων ξεσηκώθηκαν στην κλειστή δομή της Σάμου, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ.

Διμοιρίες παρατάχθηκαν στην είσοδο του κέντρου φιλοξενίας, ενώ αμέσως ενημερώθηκε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα. Μάλιστα, έγιναν κάποιες προσαγωγές, χωρίς πάντως να ξεσπάσουν επεισόδια.

Οι παράνομοι αλλοδαποί φώναξαν συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού και εναντίον του Ισραήλ.
Σημειώνεται ότι το ίδιο ηλεκτρισμένο είναι το κλίμα στη δομή της Λέρου, μετά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και τα δραματικά γεγονότα που ακολούθησαν.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει εντολές για αυξημένη επιφυλακή στα κέντρα φιλοξενίας, με ιδιαίτερη επισήμανση στις δομές της Σάμου και της Λέρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα κέντρα κράτησης σε όλη τη χώρα βρίσκονται 3.000 Παλαιστίνιοι με την πλειονότητα να βρίσκεται στη Κω.

Επίσης πολλοί βρίσκονται και στην Κλειστή Δομή της Σάμου. Η συγκεκριμένη δομή φιλοξενεί 4.000 άτομα από τα όποια το 15-20% είναι παλαιστινιακής καταγωγής.

Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, έχοντας αναπτύξει ένα δίκτυο επικοινωνίας μέσω εφαρμογών στο internet, δέχονται προπαγανδιστικά μηνύματα από τη Χαμάς στα οποία τους πληροφορούν ότι  «δικοί μας άνθρωποι σκοτώνονται σε μάχες με το Ισραήλ».

Στη Σάμο προκάλεσε χθες εντύπωση στους υπευθύνους της δομής η συμμετοχή στην αυθόρμητη διαδήλωση, καθώς υπολογίζεται ότι έλαβαν μέρος περίπου 700 άτομα. Οι συμμετέχοντες ανέβασαν δεκάδες βίντεο στα social media, ενώ το κεντρικό τους σύνθημα ήταν «Ο Θεός είναι μεγάλος».

Παρενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και προσήγαγαν επτά άτομα. Στη συνέχεια τα πέντε από αυτά συνελήφθησαν για τις κατηγορίες της διέγερσης σε βιαιοπραγίες, διατάραξη κοινής ειρήνης και βίας κατά υπαλλήλων.

Λίγο αργότερα οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και το προσωπικό της δομής κατάφεραν να οδηγήσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες πίσω στους οικίσκους όπου διαμένουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.