ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μακελειό σε στρατιωτική ακαδημία στη Συρία: Πάνω από 100 νεκροί μετά από την επίθεση με UAV!

Μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις κατά εγκαταστάσεων του στρατού

Μακελειό σε στρατιωτική ακαδημία στη Συρία: Πάνω από 100 νεκροί μετά από την επίθεση με UAV!

Ένα πραγματικό μακελειό έλαβε χώρα στην στρατιωτική ακαδημία της Χομς στην κεντρική Συρία, καθώς σκοτώθηκαν πάνω από 100 άτομα μετά από επίθεση με drones!

Τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη βομβάρδισαν τον χώρο λίγα λεπτά αφότου ο υπουργός Άμυνας της Συρίας έφυγε από μια τελετή αποφοίτησης.

Είναι μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις που έχουν γίνει ποτέ εναντίον εγκαταστάσεων του συριακού στρατού και πρωτοφανής στη χρήση οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε μια χώρα που υφίσταται 12 χρόνια εμφυλίου πολέμου.

Άμαχοι και στρατιωτικοί σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στην ακαδημία στην κεντρική επαρχία Χομς, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Συρίας, προσθέτοντας ότι «τρομοκρατικές» ομάδες χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την υλοποιήσή της.

Ο υπουργός Άμυνας της Συρίας παρευρέθηκε στην τελετή αποφοίτησης, αλλά αποχώρησε λίγα λεπτά πριν από την επίθεση, σύμφωνα με μια συριακή πηγή ασφαλείας και μια πηγή ασφαλείας της περιφερειακής συμμαχίας που υποστηρίζει την κυβέρνηση της Δαμασκού κατά των ομάδων της αντιπολίτευσης.

«Μετά την τελετή, οι άνθρωποι κατέβηκαν στην αυλή και τα εκρηκτικά χτύπησαν. Δεν ξέρουμε από πού προήλθαν και πτώματα γέμισαν το έδαφος», δήλωσε ένας Σύριος που είχε βοηθήσει να στηθεί ο στολισμός στην ακαδημία για την περίσταση.

«Τρομοκρατικές οργανώσεις» στόχευσαν «μια τελετή προαγωγής αξιωματικών στη στρατιωτική ακαδημία της Χομς, χρησιμοποιώντας drones φορτωμένα με εκρηκτικά, αμέσως μετά τη λήξη της τελετής», ανέφερε νωρίτερα ο συριακός στρατός. Έκανε λόγο για πολλούς νεκρούς, ανάμεσά τους «στρατιωτικοί και πολίτες» και «δεκάδες τραυματισμούς» μεταξύ των οποίων αξιωματικοί και μέλη των οικογενειών τους.

Ορισμένα από τα πτώματα σιγόκαιγαν και άλλα εξακολουθούσαν να καίγονται. Μέσα στις κραυγές, κάποιος ακούστηκε να φωνάζει «σβήστε τον!». Στο βάθος ακουγόταν ένας ψεκασμός πυροβολισμών.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 125 τραυματίστηκαν. Η πηγή στη συμμαχία που υποστηρίζει την κυβέρνηση της Συρίας δήλωσε ότι ο απολογισμός ήταν περίπου 100.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι, Τζιχαντιστικές οργανώσεις που ελέγχουν μέρος της συριακής επικράτειας χρησιμοποιούν ορισμένες φορές οπλισμένα drones.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.