ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μάλι: Έξι στρατιώτες νεκροί σε ενέδρα από «τρομοκράτες»

Δεν είχε υπάρξει ανάληψη της ευθύνης ως χθες βράδυ

Μάλι: Έξι στρατιώτες νεκροί σε ενέδρα από «τρομοκράτες»

Έξι μέλη των ένοπλων δυνάμεων του Μάλι σκοτώθηκαν και άλλα εννέα τραυματίστηκαν στις αρχές της εβδομάδας όταν έπεσαν σε ενέδρα κοντά στην πρωτεύουσα Μπαμακό στο δυτικό τμήμα της χώρας, δήλωσαν πηγή προσκείμενη στην αστυνομία και τοπικός αιρετός στο Γαλλικό Πρακτορείο χθες Τετάρτη.

Στρατιωτικό απόσπασμα έπεσε στην ενέδρα, σπάνια σε αυτή την περιοχή, κοντά στην κοινότητα Μπανταλά, κοντά στην Κιτά, 130 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, εξήγησε η πηγή του πρακτορείου στην αστυνομία, χωρίς να διευκρινίσει ποιοι πιστεύεται πως ήταν οι δράστες.

Ποιος πολιτικός αρχηγός, κατά τη γνώμη σας, έδωσε τις πιο πειστικές και ειλικρινείς απαντήσεις στο debate;

  • Κ.Μητσοτάκης (ΝΔ) (9%, 1.989 Votes)
  • Α.Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) (17%, 3.955 Votes)
  • Ν.Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) (2%, 443 Votes)
  • Δ.Κουτσούμπας (ΚΚΕ) (4%, 1.031 Votes)
  • Κ.Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) (22%, 5.078 Votes)
  • Γ.Βαρουφάκης (ΜέΡΑ25) (4%, 905 Votes)
  • Κανένας (38%, 8.872 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (3%, 806 Votes)

Σύνολο ψήφων: 23.079

Loading ... Loading ...

Τον απολογισμό των θυμάτων επιβεβαίωσε τοπικός αιρετός, σύμφωνα με τον οποίο η επίθεση διαπράχθηκε από «τρομοκράτες», κατά την ορολογία που χρησιμοποιούν οι αρχές στο Μαλί όταν αναφέρονται σε μέλη τζιχαντιστικών οργανώσεων.

Δεν είχε υπάρξει ανάληψη της ευθύνης ως χθες βράδυ.

Η ανταπόδοση των πυρών από τους στρατιώτες είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν κάποιοι από τους δράστες, σύμφωνα με την πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στην αστυνομία, που δεν έδωσε ακριβή απολογισμό.

Το Μάλι αιματοκυλίζεται από την εξάπλωση της δράσης των τζιχαντιστών και της βίας κάθε λογής αφότου ξέσπασαν αυτονομιστικές εξεγέρσεις στο βόρειο τμήμα του το 2012.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συνταγματάρχες που κατέλαβαν την εξουσία με πραξικόπημα το 2020 τερμάτισαν τη στρατιωτική συμμαχία με τη Γαλλία και τους εταίρους της το 2022, στρεφόμενοι στη Ρωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.