ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μαχητές της Wagner ζήτησε ο Χ.Χαφτάρ από τον Β.Πούτιν

Τι θέλει η Ρωσία από τη Λιβύη

Μαχητές της Wagner ζήτησε ο Χ.Χαφτάρ από τον Β.Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε την κατάσταση στη Λιβύη και στην ευρύτερη περιοχή σε μια συνάντηση με τον διοικητή των δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χάφταρ, στη Μόσχα, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την Παρασκευή.

«Ναι, επιβεβαιώνουμε το γεγονός μιας τέτοιας συνάντησης. Πράγματι, υπήρξε συνάντηση με τον Χάφταρ», δήλωσε ο Πεσκόφ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, ο Χάφταρ έφτασε στη Μόσχα την Τρίτη, και συνάντησε τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και ορισμένους άλλους ανώτερους αξιωματούχους.

Από πλευράς του, ο Γιουνούς-Μπεκ Εφκούροφ, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, επισκέφθηκε την ανατολική Λιβύη δύο φορές πρόσφατα, τον Αύγουστο και την περασμένη εβδομάδα.

Τι ζητά ο Χάφταρ από τον Πούτιν

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης ο στρατάρχης Χάφταρ θέλει από τον Πούτιν περισσότερο ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων αεράμυνας και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, και αναμένει να ανοίξει εγκαταστάσεις για τη συντήρησή τους στη Λιβύη.

Λέγεται επίσης ότι ο Χάφταρ ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο να στείλει μαχητές του Wagner για να ενισχύσουν τον στρατό του.

Η Ρωσία από πλευράς της, επιδιώκει να αποκτήσει πρόσβαση στα λιβυκά στρατιωτικά λιμάνια στη Βεγγάζη ή το Τομπρούκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πλούσια σε πετρέλαιο Λιβύη έχει βυθιστεί στο χάος από το 2011, οπότε ο Μουαμάρ Καντάφι ανατράπηκε μετά από τέσσερις δεκαετίες στην εξουσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.