Μαζικές πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία από ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά και πυραύλους Iskander-M

Οι Ρώσοι έπιασαν άθικτα γαλλικά τροχοφόρα αυτοκινούμενα πυροβόλα Caesar

Μαζικές πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία από ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά και πυραύλους Iskander-M

Με μαζικές πυραυλικές επιθέσεις με πυραύλους cruise Kalibr από τη Κασπία θάλασσα, οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 και Tu-160, αλλά και βαλλιστικά βλήματα Iskander-Μ που εκτοξεύθηκαν από τη Λευκορωσία, οι Ρώσοι κατάφεραν και κατέστρεψαν σιδηροδρομική γέφυρα του Δνείπερου.

Από τη γέφυρα – κόμβο, περνούσαν κομβόι με δυτικά όπλα, το εργοστάσιο παραγωγής τεθωρακισμένων Artem στο Κίεβο, αποθήκες όπλων στο Χάρκοβο όπως επίσης: ο 169ο εκπαιδευτικό κέντρο των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο χωριό Desna στην περιοχή Chernihiv, το 199ο κέντρο εκπαίδευσης των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανία κοντά στο χωριό Teterevka στην περιοχή Zhytomyr, καθώς και το 184ο κέντρο εκπαίδευσης της Εθνικής Ακαδημίας χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο χωριό Starichi στην περιοχή Lviv.

Μετά από αυτές τις επιθέσεις, η 65η, η 66η μηχανοκίνητη ταξιαρχία πεζικού και η 46η ταξιαρχία από τη στρατηγική εφεδρεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση σε αυτές τις εγκαταστάσεις, έχασαν εντελώς τη μαχητική τους ικανότητα.

Σύμφωνα ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, επλήγησαν οι ακόλουθες θέσεις: 286 θέσεις συγκέντρωσης προσωπικού και εξοπλισμού, 64 θέσεις ουκρανικών όλμων και πυροβολικού, 2 θέσεις διοίκησης κοντά στο Visunsk και το Barmashovo στην περιοχή Mykolaiv, 4 αποθήκες πυρομαχικών κοντά στο Verkhnekamenka και το Lysichansk.

Το πεδίο της μάχης  εξελίσσεται εξαιρετικά αρνητικά για το ουκρανικό καθεστώς,ενώ πληροφορίες κατακλύζουν τον γαλλικό τύπο για θανάτους Γάλλων μισθοφόρων που υπηρετούσαν στην ουκρανική λεγεώνα των ξένων.

Να σημειώσουμε κάτι που χρίζει ιδιαίτερης προσοχής: τουλάχιστον δυο γαλλικής κατασκευής αυτοκινούμενα πυροβόλα Caesar, έπεσαν άθικτα στα χέρια των ρωσόφωνων και ήδη μεταφέρονται στο εσωτερικό της Ρωσίας, προκειμένου να αξιολογηθούν.

Ιδιαίτερη σημασία δίνουν οι Ρώσοι στο προηγμένο ηλεκτρονικό σύστημα υπολογισμού των τροχοφόρων αυτοκινούμενων πυροβόλων Caesar, που τους επιτρέπει σύντομο υπολογισμό και εκτέλεση βολής.

Aποτέλεσμα, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 720 Ουκρανοί στρατιώτες ενώ καταστράφηκαν 12 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης και 16 ειδικά οχήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.