ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μολδαβία: Εντοπίστηκαν συντρίμμια πυραύλου S-300 στην Υπερδνειστερία

Τέτοιοι πύραυλοι χρησιμοποιούνται τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Ουκρανία στον πόλεμο

Μολδαβία: Εντοπίστηκαν συντρίμμια πυραύλου S-300 στην Υπερδνειστερία

Έπειτα από ρωσικά πυραυλικά πλήγματα που έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας εντοπίστηκαν συντρίμμια πυραύλου S-300 στην Υπερδνειστερία της Μολδαβίας.

Ο Όλεγκ Μπελιάκοφ, συνεπικεφαλής μιας ειδικής επιτροπής που επιβλέπει θέματα ασφαλείας σε αυτή την περιφέρεια, τόνισε ότι αστυνομικοί, μηχανικοί και παρατηρητές του στρατού βρίσκονται στην τοποθεσία στο χωριό Τσιτσάνι, περίπου 35 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα.

Ο Μπελιάκοφ ανέφερε ότι ακούστηκε μια έκρηξη και τμήμα ενός πυραύλου S-300 έπεσε σε κήπο κοντά σε μια ιδιωτική κατοικία, αλλά δεν προκλήθηκαν ζημιές.

Ουκρανία – Ρωσία: Δεν είναι σαφές ποιος εκτόξευσε τον πύραυλο

«Η κεφαλή του πυραύλου S-300 βρίσκεται στον κήπο», ανέφερε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι πρόκειται για πύραυλο S-300 μοντέλο του 1968.

Δεν ήταν αμέσως σαφές ποιος εκτόξευσε τον πύραυλο.

Το πυραυλικό σύστημα εδάφους-αέρος μεγάλου βεληνεκούς S-300 αναπτύχθηκε από τη Σοβιετική Ένωση και τέτοιοι πύραυλοι χρησιμοποιούνται τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Ουκρανία στον πόλεμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Μολδαβικές αρχές έχουν αναφέρει τουλάχιστον τέσσερις φορές ότι έχουν εντοπίσει συντρίμμια πυραύλων σε βόρεια τμήματα της χώρας από την έναρξη της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και από τότε που η Μόσχα έχει εντείνει τις επιθέσεις με πυραύλους και drone στη νότια ουκρανική επαρχία της Οδησσού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.