ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

«Μπλόκο» στο νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας της Ουκρανίας και του Ισραήλ από τους Ρεπουμπλικάνους

Ύψους 106 δισεκατομμυρίων ευρώ το πακέτο

«Μπλόκο» στο νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας της Ουκρανίας και του Ισραήλ από τους Ρεπουμπλικάνους

Το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία και το Ισραήλ μπλόκαραν οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Μπάιντεν είχε προειδοποιήσει νωρίτερα για ολέθριες συνέπειες για το Κίεβο αν το Κογκρέσο δεν περάσει το μέτρο, το οποίο περιλαμβάνει περίπου 61 δισ. δολάρια για να βοηθήσει την Ουκρανία να συνεχίσει να ασκεί πίεση στη Ρωσία κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς και βοήθεια για το Ισραήλ και τη Γάζα.

«Είναι πρόθυμοι να γονατίσουν κυριολεκτικά την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης και να βλάψουν την εθνική μας ασφάλεια στη διαδικασία», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Το σύνολο της μειοψηφίας των 49 Ρεπουμπλικάνων στην άνω βουλή καταψήφισε την πρόταση, επισημαίνοντας την έλλειψη κυβερνητικής δράσης για τους περίπου 10.000 μετανάστες που περνούν καθημερινά από το Μεξικό στις ΗΠΑ.

«Όλοι ήταν πολύ, πολύ ξεκάθαροι σε αυτό το θέμα. Τώρα είναι η στιγμή», δήλωσε ο γερουσιαστής Τζέιμς Λάνκφορντ, επικεφαλής διαπραγματευτής των Ρεπουμπλικανών σε θέματα μετανάστευσης και συνόρων, στο Fox Business πριν από την ψηφοφορία. «Έχουμε χάσει εντελώς τον έλεγχο στα νότια σύνορα και είναι καιρός να το λύσουμε αυτό».

Επικαλούμενος τη βοήθεια προς το Ισραήλ, ο ανεξάρτητος γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς καταψήφισε επίσης το νομοσχέδιο, το οποίο χρειαζόταν 60 ψήφους για να περάσει.

Ο Μπάιντεν έχει προηγουμένως παρακαλέσει τους Ρεπουμπλικάνους για το πακέτο, προειδοποιώντας ότι μια νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα επιτρέψει στη Μόσχα να επιτεθεί και στους συμμάχους του ΝΑΤΟ και να παρασύρει τα αμερικανικά στρατεύματα σε πόλεμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εάν ο Πούτιν καταλάβει την Ουκρανία, δεν θα σταματήσει εκεί», δήλωσε ο Αμερικανπος πρόεδρoς, προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Πούτιν να κερδίσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.