ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν.Μεντβέντεφ: «Αν χρειαστεί θα καταλάβουμε το Κίεβο και την Λβιβ – Σε ένα πόλεμο Ρωσίας-ΗΠΑ δεν θα υπάρξει νικητής»

«Όταν υπήρχε η Σοβιετική Ένωση ο κόσμος βρίσκονταν σε ισορροπία τώρα όλα πάνε στο... δι@ολο»

Ν.Μεντβέντεφ: «Αν χρειαστεί θα καταλάβουμε το Κίεβο και την Λβιβ – Σε ένα πόλεμο Ρωσίας-ΗΠΑ δεν θα υπάρξει νικητής»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι τόσο σημαντικός για την Ρωσία που αν χρειαστεί οι δυνάμεις της θα φτάσουν στο Κίεβο ακόμα και στην Λβιβ, όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του που μεταδίδεται σήμερα από ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ενώ πρόσθεσε πως είναι λάθος «να λέτε ότι ο αμερικανικός Στρατός είναι πρώτος σε ισχύ και ο ρωσικός δεύτερος γιατί αν γίνει πόλεμος ΗΠΑ-Ρωσία δεν θα υπάρξει νικητής».

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα. Αν χρειαστεί να πας στο Κίεβο, θα πας στο Κίεβο, αν χρειαστεί να πας στη Λβιβ, θα πας στη Λβιβ για να εξολοθρεύσεις αυτή τη μόλυνση», είπε ο κ. Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι σήμερα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας.

Εν συνεχεία είπε ότι είναι λάθος να λέμε ότι ο αμερικανικός στρατός είναι ο πρώτος στον κόσμο και η Ρωσία είναι η δεύτερη, γιατί σε περίπτωση πολέμου μεταξύ τους δεν θα είναι δυνατό να καθοριστεί ο νικητής.

«Το να λέμε ότι ο αμερικανικός στρατός είναι ο πρώτος, ο δικός μας είναι ο δεύτερος είναι λάθος για έναν απλό λόγο. Εάν αυτοί οι στρατοί ξεκινήσουν έναν πόλεμο, πώς θα καθορίσουμε τον νικητή; Είναι σαφές ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν θα υπάρξει νικητής».

Προφανώς εδώ εννοούσε πως ένας πόλεμος Ρωσίας-ΗΠΑ δεν θα παρέμενε σε συμβατικά πλαίσια αλλά θα κατέληγε σε πυρηνική αντιπαράθεση και οι ΗΠΑ θα καταστρεφόντουσαν όπως και ο υπόλοιπος πλανήτης από τα πυρηνικά πλήγματα.

«Για να υπερασπιστώ το σοβιετικό κράτους, σε τελική ανάλυση, ολόκληρη η παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων στηρίχθηκε σε αυτό, και στην αντιπαράθεση μεταξύ του Συμφώνου της Βαρσοβίας και του ΝΑΤΟ. Και αυτό, παρεμπιπτόντως, δεν επέτρεψε την ανισορροπία της κατάστασης. Λοιπόν, εσείς μπορείτε να κατηγορείτε και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας και τη Σοβιετική Ενωση όσο θέλετε, και το ΝΑΤΟ, αντίστοιχα, αλλά ο κόσμος βρισκόταν σε ισορροπία, και τώρα τι διάολο…», είπε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ότι αφορά τον ΟΗΕ. Ο Μεντβέντεφ είπε ότι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει μεγάλες πιθανότητες να επαναλάβει τη θλιβερή μοίρα της Κοινωνίας των Εθνών, λέγοντας πως το επίπεδο πολιτικοποίησης εκεί είναι πλέον απαγορευτικό.

«Ο ΟΗΕ είναι ένα ξεχωριστό θέμα, γενικά, είναι η πιο σημαντική πλατφόρμα. Αλλά ανησυχώ για το τι προσπαθούν να κάνουν εκεί τώρα, αφού τα Ηνωμένα Εθνη έχουν μεγάλες πιθανότητες κάποια στιγμή να μοιραστούν τη θλιβερή μοίρα της Κοινωνίας των Εθνών», είπε.
Δεν έκρυψε μάλιστα την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι «η Ρωσία δεν βρίσκεται σε πόλεμο με το ουκρανικό καθεστώς, αλλά με τον στρατό του ΝΑΤΟ των 3,6 εκατομμυρίων, η συμμαχία εμπλέκεται άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.