ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Πεσκόφ: «Οι σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας δεν θα επηρεάσουν τη συνεργασία Μόσχας – Πεκίνου»

«Η Κίνα έχει το κυριαρχικό δικαίωμα να οικοδομεί σχέσεις με άλλες χώρες»

Ν.Πεσκόφ: «Οι σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας δεν θα επηρεάσουν τη συνεργασία Μόσχας – Πεκίνου»

Την βεβαιότητα πως η ενδεχόμενη αναθέρμανση των σχέσεων ΗΠΑ και Κίνας δεν θα επηρεάσει τη σινορωσική συνεργασία, εξέφρασε ο εκπρόχωπος Τύπου του το Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, στον απόηχο της επίσκεψης Μπλίνκεν στο Πεκίνο.

Κατά την επίσκεψη αυτή, Κίνα και ΗΠΑ συμφώνησαν χθες Δευτέρα να σταθεροποιήσουν την έντονη σχέση τους ώστε να μην εξελιχθεί σε σύγκρουση, αλλά δεν κατάφεραν να σημειώσουν σημαντική πρόοδο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πως το Πεκίνο έχει «το κυριαρχικό δικαίωμα να οικοδομεί σχέσεις με άλλες χώρες και πως η διαδικασία προσπάθειας οικοδόμησης προβλέψιμων σχέσεων ανάμεσα στην Κίνα και στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι σημαντική.»

«Η Ρωσία δεν πίστεψε πως υπήρχε κίνδυνος οι σινοαμερικανικές συνομιλίες να προκαλέσουν προβλήματα για τη Μόσχα», πρόσθεσε.

«Η στρατηγική εταιρική μας σχέση με την Κίνα μας καθιστά βέβαιους πως η ανάπτυξη (από το Πεκίνο) των σχέσεων με άλλες χώρες δεν θα στραφεί ποτέ εναντίον της χώρας μας», είπε ο Πεσκόφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.