Κάθε μέρα και χειρότερα...

Ν.Τραμπ: «Είναι πολύ νωρίς να ανοίξει συζήτηση για κατάσχεση του πετρελαίου του Ιράν»

Ωστόσο δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο την ώρα που ο πόλεμος των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν έχει βάλει «φωτιά» στις αγορές

Ν.Τραμπ: «Είναι πολύ νωρίς να ανοίξει συζήτηση για κατάσχεση του πετρελαίου του Ιράν»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σήμερα Δευτέρα (9/3) τόνισε πως είναι «πολύ νωρίς» να ανοίξει συζήτηση για κατάσχεση του πετρελαίου του Ιράν.

Ωστόσο δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο την ώρα που ο πόλεμος των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν έχει βάλει «φωτιά» στις αγορές.

Συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας στο NBC είπε πως δεν θέλει να συζητήσει προς το παρόν αν θα επιθυμούσε οι ΗΠΑ να κατασχέσουν ιρανικό πετρέλαιο, προσθέτοντας ωστόσο ότι «σίγουρα ο κόσμος το συζητάει».

Ακόμη αναφέρθηκε στη Βενεζουέλα, όπου οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν τον Ιανουάριο επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη του ηγέτη της χώρας, Νικολάς Μαδούρο.

Πλέον η κυβέρνηση Τραμπ έχει λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει και να αξιοποιήσει τα πετρελαϊκά αποθέματα της χώρας, ενώ όπως έχει κάνει γνωστό οι ΗΠΑ έχουν ήδη λάβει περισσότερα από 80 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τη Βενεζουέλα.

«Αν κοιτάξετε τη Βενεζουέλα. Κάποιοι το έχουν σκεφτεί, αλλά είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε γι’ αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ανάληψη ελέγχου σε μέρος της ιρανικής πετρελαϊκής παραγωγής θα μπορούσε να κάνει ακόμη χειρότερες τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα.

Και αυτό γιατί περίπου το 80% των εξαγωγών ιρανικού αργού πετρελαίου κατευθύνεται στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και βασικό γεωπολιτικό αντίπαλο της Ουάσιγκτον.

Στην συνέντευξη, ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε τη δυσαρέσκειά του για την επιλογή του γιου του Αλί Χμενεΐ, Μοτζτάμπα, ως νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν.

«Νομίζω ότι έκαναν μεγάλο λάθος. Δεν ξέρω αν θα έχει διάρκεια. Πιστεύω ότι έκαναν λάθος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.