ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τραγωδία στο Νεπάλ: Τα τελευταία λόγια του πιλότου πριν από τη συντριβή

«Τα βουνά ήταν καθαρά και η ορατότητα καλή»

Τραγωδία στο Νεπάλ: Τα τελευταία λόγια του πιλότου πριν από τη συντριβή

Tα τελευταία δραματικά λεπτά προτού σημειωθεί ένα από τα χειρότερα αεροπορικά δυστυχήματα της τελευταίας 30ετίας στη μικρή χώρα των Ιμαλαΐων, το Νεπάλ, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα, που συνέβη το πρωί της Κυριακής, είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 68 επιβαίνοντες.

Όσο οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους ATR 72 της εταιρείας Yeti Airlines και ελπίζουν να βρουν απαντήσεις στα δύο μαύρα κουτιά που ανασύρθηκαν, έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστά τα τελευταία λόγια του πιλότου.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος στο BBC, ο πιλότος της μοιραίας πτήσης δεν ανέφερε «τίποτα παράξενο» καθώς το αεροπλάνο πλησίαζε στο αεροδρόμιο.

«Τα βουνά ήταν καθαρά και η ορατότητα ήταν καλή. Υπήρχε ασθενής άνεμος όμως κανένα πρόβλημα με τον καιρό», σημείωσε ο Anup Joshi και πρόσθεσε ότι ο πιλότος ζήτησε αλλαγή από τον καθορισμένο διάδρομο 3 στον διάδρομο 1, κάτι που παραχωρήθηκε από το αεροδρόμιο.

«Μπορούμε να επιχειρήσουμε και από τους δύο διαδρόμους. Ήταν ”ατυχές” που το περιστατικό συνέβη μόλις 15 ημέρες αφότου το αεροδρόμιο άνοιξε και πάλι», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.